Četru graudu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 glāze
0.5 glāze četrgraudu pārslas
četrgraudu pārslas
1.5 glāzes
1.5 glāzes rīsu - kokosriekstu piens
rīsu - kokosriekstu piens
1
1 vīģe
vīģe
1 ĒK
1 ĒK godži ogas
godži ogas
1/4
1/4 ābols
ābols
0.5 glāze
0.5 glāze valriekstu kodoli
valriekstu kodoli
1 sauja
1 sauja brūklenes
brūklenes
1 ĒK
1 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
2 ĒK
2 ĒK dateļu sīrups
dateļu sīrups
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
4-5 ĒK
4-5 ĒK apelsīnu sula
apelsīnu sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Trešdien, 10. oktobrī, visā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Putras diena, kuras laikā īpaši tiek uzsvērta putras labā ietekme uz veselību un piedāvāti mūsdienīgi tās pagatavošanas veidi. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā recepti četru graudu putrai ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

    Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru.

    Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež viena apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.

    Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.

    Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form