Četru graudu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Trešdien, 10. oktobrī, visā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Putras diena, kuras laikā īpaši tiek uzsvērta putras labā ietekme uz veselību un piedāvāti mūsdienīgi tās pagatavošanas veidi. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā recepti četru graudu putrai ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem.

Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru.

Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež viena apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.

Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.

Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form