
Pasaulē tik populāros Cēzara salātus Latvija iepazina salīdzinoši nesen, jo vēl pirms 30 gadiem veikalu plauktos nebija pieejami romiešu salāti, parmezāna siers, ķirštomāti, baltvīna etiķis un citas salātu sastāvdaļas.
Ieliek vistas fileju maisiņā, ar gaļas āmura plakano pusi viegli saplacina. Ielej maisiņā marinādi un marinē gaļu vismaz stundu.
Gatavo vistas fileju, apcepot to uz vidējas uguns pannā vai uz grila ptuveni 3 minūtes no katras puses. Ja vēlas, var gaļu arī cept līdz 190 grādiem uzkarsētā cepešrāsnī.
Gatavo mērci. Samaisa olu dzeltenumus, Dižonas sinepes un baltvīna etiķi, izmantojot virtuves kombainu vai rokas blenderi. Turpinot kult, pievieno eļļu, anšovus, bārbekjū garšvielas un parmezāna sieru.
Sagriež uz pusēm kokteiļtomātus. Gurķi sagriež stienīšos. Samaisa salātus, gurķi un tomātus ar mērci un pa virsu uzrīvē parmezānu.
Pasniedziet salātus ar vistas gaļas šķēlēm.
Lai labi garšo!