Foto: Shutterstock
Šādu Cēzara salātu variāciju tu vēl nebūsi baudījis – sulīgās romiešu salātu lapas šķīvī papildinās kraukšķīga, pannā cepta tofu gabaliņi. Bet visam pāri – nedaudz citāda, vegāniska mērcīte no Indijas riekstiem.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:70 gIndijas rieksti1 gab.ķiploka daiviņa2 ĒKcitronu sula2 TKDižonas sinepes2 TKkaperi100 mlūdens pēc garšasmelnie pipari SALĀTIEM:330 gtofu3 ĒKkartupeļu ciete olīveļļa cepšanai pēc garšassāls400 gromiešu salāti vai kale50 gbaltmaizes grauzdiņi50 gcietais siers

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo mērci – Indijas riekstus, ķiploka daiviņu, citronu sulu, sinepes, kaperus un ūdeni ber un lej blendērī un sasmalcina, līdz iegūta mērces konsistence. Ja šķiet, ka mērce pārāk bieza, pievieno vēl mazliet ūdens. Pēc garšas beigās mērcei pārber svaigi maltus melnos piparus.

2

Sagatavo tofu – tofu izņem no iepakojuma un pamatīgi nosusina ar dvielīša palīdzību, lai atbrīvotos no liekā mitruma. Tad tofu sagriež kubiņos, saber bļodiņā un pārkaisa ar kartupeļu cieti. Visu apmaisa, lai tofu gabaliņi apklājušies ar cieti.

3

Pannā uzkarsē pāris ēdamkarotes ar olīveļļu. Karstajā eļļā ber tofu gabaliņus un apcep, lai tofu kubiņi no visām pusēm zeltaini brūni (6–8 minūtes).

4

Tikko apceptos tofu gabaliņus izņem no pannas un pārkaisa ar sāli, kamēr tie vēl silti.

5

Kārto salātus šķīvjos – vispirms liek sagrieztas romiešu salātu lapas. Virsū uzber kraukšķīgos tofu gabaliņus. Noslēgumā visu pārslaka ar pagatavoto mērcīti.

6

Ja maltīte paredzēta visēdājam, salātiem uzkaisa arī sarīvētu cieto sieru. Ja ēd vegāns – bez siera var iztikt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!