Cēzara salāti ar kraukšķīgiem tofu gabaliņiem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei:
70 g
70 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
2 TK
2 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
2 TK
2 TK kaperi
kaperi
100–120 ml
100–120 ml ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
Salātiem:
300–360 g
300–360 g tofu
tofu
3–4 ĒK
3–4 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
400 g
400 g romiešu salāti vai kale
romiešu salāti vai kale
50 g
50 g baltmaizes grauzdiņi
baltmaizes grauzdiņi
50 g
50 g cietais siers
cietais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šādu Cēzara salātu variāciju tu vēl nebūsi baudījis – sulīgās romiešu salātu lapas šķīvī papildinās kraukšķīga, pannā cepta tofu gabaliņi. Bet visam pāri – nedaudz citāda, vegāniska mērcīte no Indijas riekstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo mērci – Indijas riekstus, ķiploka daiviņu, citronu sulu, sinepes, kaperus un ūdeni ber un lej blendērī un sasmalcina, līdz iegūta mērces konsistence. Ja šķiet, ka mērce pārāk bieza, pievieno vēl mazliet ūdens. Pēc garšas beigās mērcei pārber svaigi maltus melnos piparus.

    Sagatavo tofu – tofu izņem no iepakojuma un pamatīgi nosusina ar dvielīša palīdzību, lai atbrīvotos no liekā mitruma. Tad tofu sagriež kubiņos, saber bļodiņā un pārkaisa ar kartupeļu cieti. Visu apmaisa, lai tofu gabaliņi apklājušies ar cieti.

    Pannā uzkarsē pāris ēdamkarotes ar olīveļļu. Karstajā eļļā ber tofu gabaliņus un apcep, lai tofu kubiņi no visām pusēm zeltaini brūni (6–8 minūtes).

    Tikko apceptos tofu gabaliņus izņem no pannas un pārkaisa ar sāli, kamēr tie vēl silti.

    Kārto salātus šķīvjos – vispirms liek sagrieztas romiešu salātu lapas. Virsū uzber kraukšķīgos tofu gabaliņus. Noslēgumā visu pārslaka ar pagatavoto mērcīti.

    Ja maltīte paredzēta visēdājam, salātiem uzkaisa arī sarīvētu cieto sieru. Ja ēd vegāns – bez siera var iztikt.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.