Cienasts negaidītiem viesiem – cīsiņi mīklā ar gurķu – sinepju salātiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500-600 g
500-600 g cīsiņi
cīsiņi
2 gab.
2 gab. paciņa saldētas kārtainās mīklas
paciņa saldētas kārtainās mīklas
 
gurķu sinepju salāti
gurķu sinepju salāti
 
kečups
kečups
 
sinepes
sinepes
 
siers
siers
 
ola (mīklas apziešanai)
ola (mīklas apziešanai)
 
sezama sēklas
sezama sēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas uzkodas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja ledusskapī ir kārtainās mīklas paciņa, kāds cīsiņš (ja nu nav – derēs arī mednieku desiņas vai sardeles), gurķu – sinepju salāti (ja nav – derēs arī kečups vai sinepes), tad viesi nepaliks badā. Šo gardo uzkodu pagatavosi vien 15 minūtēs ar mazu astīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kārtaino mīklu atlaidina aptuveni 15 minūtes istabas temperatūrā.

    Kad mīkla atkususi, katru plāksni pārgriež uz pusēm. Katru daļu nedaudz izrullē ar mīklas rulli.

    Cīsiņus (var izvēlēties arī vegānos cīsiņus), mednieku desiņas, varbūt pat sardeles (ko nu katrs pats izvēlas) sagriež nelielos gabaliņos. Šajā gadījumā tika izmantoti "mini" cīsiņi, tāpēc nekas papildus nebija jādara.

    Var izmēģināt trīs dažādus pildījumus – vienā smērē kečupu, otrā smērē gurķu – sinepju salātus (šie cīsiņi mīklā garšo vislabāk!), trešajā tikai sinepes. Pa vidu mīklas kvadrātiņam smērē izvēlēto mērci.

    Pa virsu liek cīsiņus un, ja ir vēlme, sarīvētu sieru.

    Mīklu pārloka pāri cīsiņam tā, lai izviedojas tāda kā aploksne/kabata, un visas trīs maliņas ar dakšiņu aizspiež ciet.

    Nu cīsiņi mīklā gatavi doties krāsnī! Cepampannā ieklāj cepamo papīru, izkārto cīsiņus mīklā un bagātīgi katru "pīradziņu" apsmērē ar sakultu olu.

    Apksaisa ar sezama sēkliņām (var izvēlēties arī ķimenes).

    Krāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai, ievieto cepamo veidni ar cīsiņiem mīklā.

    Cep, līdz cīsiņi zeltaini brūni, aptuveni 15 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.