Čili un ķiploku plāceņi ar pikanto sviestu "asumiņu" cienītājiem.

Pienu, olu, jogurtu, margarīnu, cukuru un sauso raugu labi samaisa. Samaisa 400 g miltu, cepamo pulveri, sāli un 2 TK garšvielu maisījuma, pievieno mīklai un labi samīca. Mīklu apsedz un raudzē siltā vietā 1-1 ½ stundas.

Čili sviestam – sviestu samaisa ar garšvielu maisījumu un pievieno sāli.

Mīklu sadala 6 porcijās, mazliet izveltnē uz dēļa, kas apkaisīts ar atlikušajiem miltiem, un uz plāts, kas izklāta ar cepamo foliju, izveido plānus plāceņus. Plāceņus apkaisa ar atlikušo garšvielu maisījumu un cep 240°C grādu temperatūrā 5-8 minūtes. Čili un ķiploku plāceni pasniedz ar čili sviestu.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!