Foto: Privātais arhīvs
Tikko izņemti no krāsns, tie garšos īpaši labi. Tos ar prieku apēdīs arī bērni. Konditoreju klasika no bērnības laikiem interesantā un citādā izpildījumā. Recepti iesaka gardēde Judīte Suharevska.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gsaldēta kārtainā rauga mīkla4 gab.Vīnes cīsiņi1 gab.ola ķimenes sezama sēklas

Sagatavošana

1

Kārtainās rauga mīklas plāksnes 15 minūtes atkausē istabas temperatūrā.

2

Kad mīkla atkususi, tad to nedaudz izrullē ar mīklas rulli.

3

Katru mīklas plāksni pārgriez uz pusēm.

4

Uz pusēm pārgriez arī cīsiņus.

5

Katru cīsiņa pusīti ietin mīklā.

6

Ar šķērēm sagriez pīrādziņu tā, lai cīsiņš būtu pārgriezts.

7

Tad no vienas malas sāc nolocīt – viena ripiņa pa labi, otra – pa kreisi.

8

Izveidotos pīrādziņus izkārto uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

9

Apzied ar sakultu olu un pārber ar sēkliņām.

10

Atstāj istabas temperatūrā 30 minūtes, lai mīkla nedaudz uzrūgst.

11

Cep 190 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!