Citronu kapkeiki ar bezē glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
150 g
150 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
100 g
100 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3
3 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK piens
piens
1
1 citrona miziņa
citrona miziņa
Pildījumam:
1
1 citrona sula
citrona sula
3-4 ĒK
3-4 ĒK citronu krēms
citronu krēms
Glazūrai:
3
3 olu baltumi
olu baltumi
250 g
250 g pūdercukurs
pūdercukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
daži pilieni vaniļas ekstrakts
daži pilieni vaniļas ekstrakts
Piederumi:
 
konditorejas tūta ar parasto uzgali
konditorejas tūta ar parasto uzgali
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni bērniem
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Mafini
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Skaistas un gardas glazūrkūciņas ar ne mazāk iespaidīgām olbaltuma cepurītēm. Bet zem gaisīgā bezē paslēpies saldi skābais citronu krēms, kas desertam piešķirs atsvaidzinošu garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

    Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un citrona miziņu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

    Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.

    Kūciņas cep 15–18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras.

    Kēksiņus ņem laukā nocepeškrāsns, apsmērē ar citronu sulu un noliek atdzist. Cepeškrāsni laukā neslēdz.

    Pēc tam kēksiņus apziež ar nedaudz citronu krēma (to var pagatavot pēc šīs receptes).

    Gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

    Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.

    Olbaltumu krēmu pilda konditorejas tūtā un uzspiež daudz lielu adatiņu virsū katram kēksiņam, tieši tā, kā redzams bildē.

    Kūciņas liek uz cepamās pannas un cepeškrāsnī iekšā – cep vēl 5 līdz 7 minūtes, kamēr olbaltums sāk kļūt zeltains.

    Gatavās kūciņas ņem laukā un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form