Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās ar alus mērci un griķu medū karamelizētiem citrusaugļiem
Foto: Michael Mintskovsky
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
2 gab.
2 gab. apelsīni
apelsīni
2 gab.
2 gab. citroni
citroni
2 gab.
2 gab. laimi
laimi
3 ĒK
3 ĒK griķu medus
griķu medus
Musam
2 gab.
2 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. laims
laims
4 g
4 g želatīns
želatīns
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
Mērcei
300 ml
300 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Citi saldēdieni
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šis debešķīgais saldēdiens pārliecina, ka uz restorānu "32. augusts" ir vērts doties kaut tādēļ vien, ka tur strādā desertu meistare Dace Tomsone. Alus, medus un citrusaugļi, papildināti ar saldā krējuma maigumu, rada īstu garšu sensāciju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No citrusaugļiem ar speciālu nazīti noņem garenas miziņas un augļus sagriež daiviņās. Augļu miziņas un daiviņas atstāj uz nakti griķu medū.

    No šokolādes izveido trubiņas.

    Gatavo musu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus un cukuru ūdens peldē puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga, tad pievieno laima sulu, un uz smalkās rīves sarīvētu laima miziņu, samaisa, un pievieno izkausētu želatīnu.

    Saputo olu baltumus stingrās putās. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, tad to iemaisa olu dzeltenumu masā un iecilā saputotos olu baltumus.

    Alus mērcei uz mazas uguns 2 stundas vāra alu kopā ar brūno cukuru, līdz mērce kļūst bieza kā medus.

    Uzkarsē pannu, ātri apcep-karamelizē augļu miziņas un daiviņas.

    Pasniedzot, uz šķīvja lej mērci, šokolādes trubiņā pilda citrona musu, dekorē ar karamelizētajiem augļiem un aromātiskajām miziņām.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form