Cūkas fileja medus, alus un garšvielu marinādē ar karamelizētiem dārzeņiem
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Marinādei:
 
salvija
salvija
 
pētersīļi
pētersīļi
 
piparmētras
piparmētras
30 g
30 g Meža aveņu medus
Meža aveņu medus
1
1 laima sula
laima sula
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1200 g
1200 g cūkgaļas fileja
cūkgaļas fileja
Medus - alus novārījums glazēšanai
500 ml
500 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
75 g
75 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
50 g
50 g sviests
sviests
Karamelizētiem dārzeņiem:
 
dārzeņi pēc izvēles
dārzeņi pēc izvēles
50 g
50 g sviests
sviests
1 TK
1 TK ingvers
ingvers
20 g
20 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Interesanta un ļoti garda recepte kādām ļoti īpašām vakariņām vai pusdienām - piedāvā restorāna Art Hotel Laine šefpavāre Anita Ozoliņa. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Marinādei pieber garšvielas: salviju, pētersīļus, piparmētras pēc gaumes un brīvas izvēles, pievieno 30 g meža aveņu medus, 1 laima sulu, 3 ēdamkarotes olīveļļas un iemarinē 5°C temperatūrā aptuveni 1200 g cūkas fileju uz 2-3 dienām.

    Pirms gaļas cepšanas pagatavo medus un alus novārījumu. Uzvāra 500 ml "Lielvārdes Tumšais" alu kopā ar 75 g meža aveņu medus, 50 g brūnā cukura un 50 g sviesta. Karsē, līdz šķidrums samazinājies vairāk kā uz pusi, atdzesē.

    Iemarinēto gaļu liek uz sausas, ļoti karstas pannas, cepot aprauj no abām pusēm brūnu, uzber sāli. Šo pašu pannu liek cepeškrāsnī 160°C temperatūrā, vispirms apsmērējot gaļu ar medus-alus novārījumu un cep apmēram 15-20 minūtes. Ik pēc 5 minūtēm cepšanu pārtrauc un gaļu apsmērē ar medus-alus novārījumu.

    Paralēli sagatavo dārzeņus (pēc izvēles), tos blanšējot vai mazliet pavārot pēc savas gaumes. Uz pannas izkausē 50 g sviestu, pievieno 1 tējkaroti ingvera, 20 g meža aveņu medus. Dārzeņus uz mazas liesmas karamelizē 5-8 minūtes.

    Pēc cepšanas gaļu 10-12 minūtes atpūtina, sagriež, kārto uz šķīvja un pasniedz ar karamelizētajiem dārzeņiem. Ja vēlas, var pievienot ābolu biezeni.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:



    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form