Cūkgaļas aukstā gaļa
Foto: Rimi labākai dzīvei
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2,5 kg
2,5 kg cūkas kāja
cūkas kāja
400 g
400 g burkāni
burkāni
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
50 g
50 g ķiploki
ķiploki
5 g
5 g lauru lapas
lauru lapas
6 g
6 g smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
ūdens
ūdens
  • Latvijas svētku receptes
  • Bēru mielasts
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Latviešu virtuvē iecienīta arī aukstā gaļa. Ja tās pagatavošanā izmanto labas kvalitātes izejvielas, tad tas ir ļoti labs un veselīgs ēdiens. Vai zini, kā aukstā gaļa atšķiras no galerta? Auksto gaļu parasti gatavo no cūkgaļas kājas daļām, jo tur ir pietiekami daudz gaļas un kaula – tātad arī želatīna, savukārt galertu tradicionāli gatavo no cūkgaļas ausīm, galvas un citām daļām. Neatkarīgi no sastāvdaļām, abi šie ēdieni ir vienlīdz labi un veselīgi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā gardu un veselīgu aukstās gaļas recepti, kas labi iederēsies gan uz svētku galda, gan labi papildinās ikdienas ēdienkarti. Normunds uzver – aukstās gaļas pagatavošana nav sarežģīta, tomēr jārēķinās, ka tas ir visai laikietilpīgs process.


    Katlā liek cūkas kājas gabalus un pārlej ar ūdeni tik daudz, lai tas pārklāj visu gaļu.

    Kad ūdens sāk vārīties, temperatūru samazina un nosmel putas. Kad putas nosmeltas, pievieno mizotus burkānus, sīpolu un ķiploku, sāli, piparus, lauru lapas un turpina vārīt no 5 līdz 7 stundām – līdz gaļa atdalās no kaula.

    Vārīšanas laiku var saīsināt līdz 3 stundām, ja auksto gaļu vārīt spiediena katlā. Izmantojot šādu pagatavošanas metodi, saglabāsies spēcīgāka garša un vairāk buljona.

    Kad gaļa novārīta, to atdzesē un saplūkā, liekot trauciņos un pārlej ar buljonu, un papildus var pievienot arī vārītā burkāna šķēlītes.

    Auksto gaļu liek ledusskapī uz nakti.

    Aukstā gaļa labi sader ar sinepēm, mārrutkiem, kā arī ar rukolas lapām. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form