Foto: Shutterstock
Cepetis no cūkgaļas cauraudzīša ar ribiņām - visgaršīgāk ar krāsnī apceptiem kartupeļiem.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 kgcūkgaļas cauraudzīte ar ādu un ribiņām0.7 kgsautēti kāposti gaļas kopējā garšviela malti melnie pipari eļļa ķiploki sāls sīpoli etiķis

Sagatavošana

1

Iegriež cauraudzīti pa pusēm gandrīz līdz galam (tā, lai var atvērt kā grāmatu).

2

Liek bļodā kopā ar etiķi, garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem, sāli, ūdeni (taisa vidēji stipru marinādi) un notur ~ 5 stundas. Var marinēt arī ilgāk, bet tad marinādi gatavo nedaudz vājāku, lai nesadedzinātu gaļu un tā vēlāk nebūtu sausa kā švamme.

3

Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C, lai silst.

4

Izņem no marinādes, ieziež ar sāli, nedaudz apber ar pipariem maltiem un apsmērē ar eļļu (iesaku olīveļļu, bet ir izmantojama arī rapšu).

5

Atver vaļā kā grāmatu un saliek sautētos kāpostus.

6

Pēc tam liek cepešpannā, kurā nedaudz ielieta eļļa un pārliek pāri pārtikas folliju un liek sasildītā cepeškrāsnī.

7

Cep ~ 1 stundu. Skatoties cik trekns un liels gabals Jums trāpijās.

8

Pēc tam noņem folliju, lai apbrūninātu, bet to var ātrāk izdarīt, ja cepeškrāsnī ir grills un konvekcija.

9

Iesaku pasniegt ar mizu vārītiem kartupeļiem, pēc tam atdzesētiem un nomizotiem. Tad likt cepeškrāsnī un zem grilla apbrūnināt, un uzsildīt.

Iesūtīja: Brat2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!