Cūkgaļas cepetis kraukšķīgā apelsīnu glazūrā
Foto: Shutterstock
4.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg cūkas šķiņķis
cūkas šķiņķis
1
1 sīpols
sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 lauru lapas
lauru lapas
5
5 melnie pipari
melnie pipari
5
5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
sauja
sauja krustnagliņas
krustnagliņas
Glazūrai
200 ml
200 ml apelsīnu ievārījums
apelsīnu ievārījums
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
1
1 apelsīna smalki rīvēta miziņa un sula
apelsīna smalki rīvēta miziņa un sula
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Svētku cepetis - šķiņķis ar rombveidā sagrieztu ādiņu uz galda izskatīsies īpaši kārdinoši. Šis šķiņķa cepetis izdosies ļoti sulīgs un maigs, jo vispirms tas jāvāra ūdenī, bet beigās jācep cepeškrāsnī, un tieši tas piešķir patīkami kraukšķīgo garoziņu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu nosegta, un liek vārīties. Kad ūdens vārās, nosmel putas, pievieno garšaugus, garšvielas un sāli. Uz lēnas uguntiņas vāra gaļu apmēram 45 minūtes (gandrīz gatavu). Ļoti svarīgi gaļu nevārīt pārāk ilgi, citādi ādiņa atkritīs nost no gaļas. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni 220°C karstu.

    Šķiņķi izceļ no ūdens, liek ietaukotā cepamajā pannā, nedaudz atdzesē, lai var noturēt rokās. Tikmēr nelielā katliņā samaisa ievārījumu, sinepes, apelsīnu miziņu un sulu, liek uz vidējas uguns un karsē, līdz ievārījums ir izšķīdis un savienojies ar pārējām sastāvdaļām (nevāra). Buljonu, kas palicis pāri no gaļas vārīšanas, vari izmantot zupas vārīšanai vai gaļas mērces pagatavošanai.

    Ar asu nazi šķiņķa ādā veic rombveida iegriezumus. Katrā romba stūrī iesprauž krustnagliņu. Iesmērē šķiņķi ar pusi no sagatavotās apelsīnu glazūras, liek karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.

    Pēc tam karstumu noregulē uz 150°C un turpina cept apmēram 20-30 minūtes, līdz šķiņķis gatavs, ādiņa zeltaina un kraukšķīga. Izņem šķiņķi no krāsns, uzreiz karstu apsmērē ar otru pusi no glazūras, ļauj tam atpūsties 10 minūtes. Griež gaļu šķēlēs un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form