Cūkgaļas cepetis
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. cūkgaļas fileja
cūkgaļas fileja
400 g
400 g cūku pupas
cūku pupas
500 g
500 g gailenes
gailenes
150 g
150 g sviests
sviests
100 g
100 g dzērvenes
dzērvenes
100 g
100 g brūklenes
brūklenes
4 gab.
4 gab. rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
Marinādei
150 g
150 g ingvers, sarīvēts
ingvers, sarīvēts
300 g
300 g griķu medus
griķu medus
500 ml
500 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vien' maz' cuciņ' restorāna "KEY to RIGA" šefpavāres Gunitas Rolovas interpretācijā. Ingvers šim latviskajam garšu salikumam piešķir austrumniecisku niansi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pārlej filejas ar marinādi, samaisa un liek ledusskapī uz 2 stundām.

    Noskalo cūku pupas, pārlej tās ar ūdeni, pievieno sāli un vāra aptuveni 40 minūtes, līdz pupas ir mīkstas.

    Gailenes notīra, noskalo un nosusina. Pannā izkausē sviestu un apcep gailenes 5 - 7 minūtes.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

    Filejas liek veidnē un cep krāsnī 6 - 8 minūtes.

    Ēdienu pasniedz, blakus filejām izkārtojot cūku pupas un gailenēm. Dekorē ar ogām un rozmarīna zariņu.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form