Cūkgaļas galerts
Foto: Shutterstock
3.5833 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
cūkgaļa
cūkgaļa
2-3
2-3 cūkas kājas
cūkas kājas
2
2 sīpoli
sīpoli
 
lauru lapas
lauru lapas
 
melnie pipari
melnie pipari
 
sāls
sāls
 
ķiploki
ķiploki
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Meklējam februāra garšu!
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionālā mājas aukstā gaļa no īstas cūkas kājas un mīkstas gaļas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ņem cūkgaļas mīkstumu, divas vai trīs cūku kājas un liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns. Vārīšana būs ilga, kādas 3 - 4 stundas.

    Klāt liek 2 veselus sīpolus, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, graudu piparus, pāris burkānus.

    Kad gaļa vārījusies 3-4 stundas, to "izzvejo" no katla un sagriež vai sadala ar rokām - mazākos gabaliņos. Citi mēdz gaļu malt, bet mūsu ģimenē tā negaršo.

    Pirms likt gaļu bļodiņās, tajās ieliek vārītu burkānu šķēlītes vai zaļos zirnīšus, tad liek gaļas gabaliņus un nedaudz piespiež ķiplociņu (pavisam mazliet) un pārlej ar buljonu.

    Buljonu pirms pārliešanas vajag nedaudz pasālīt - tā, lai nogaršojot liktos, ka ir nedaudz par daudz sāls.

    Bļodiņas liek vēsumā, ļaujot galertam saželēt.


    Iesūtīja: Gunta K

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form