Cūkgaļas galerts
Foto: Shutterstock
3.4000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Tradicionālā mājas aukstā gaļa no īstas cūkas kājas un mīkstas gaļas.

Ņem cūkgaļas mīkstumu, divas vai trīs cūku kājas un liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns. Vārīšana būs ilga, kādas 3 - 4 stundas.

Klāt liek 2 veselus sīpolus, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, graudu piparus, pāris burkānus.

Kad gaļa vārījusies 3-4 stundas, to "izzvejo" no katla un sagriež vai sadala ar rokām - mazākos gabaliņos. Citi mēdz gaļu malt, bet mūsu ģimenē tā negaršo.

Pirms likt gaļu bļodiņās, tajās ieliek vārītu burkānu šķēlītes vai zaļos zirnīšus, tad liek gaļas gabaliņus un nedaudz piespiež ķiplociņu (pavisam mazliet) un pārlej ar buljonu.

Buljonu pirms pārliešanas vajag nedaudz pasālīt - tā, lai nogaršojot liktos, ka ir nedaudz par daudz sāls.

Bļodiņas liek vēsumā, ļaujot galertam saželēt.


Iesūtīja: Gunta K

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form