420Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
cūkgaļa3 cūkas kājas2 sīpoli lauru lapas melnie pipari sāls ķiploki
Sagatavošana
1
Ņem cūkgaļas mīkstumu, divas vai trīs cūku kājas un liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns. Vārīšana būs ilga, kādas 3 - 4 stundas.
2
Klāt liek 2 veselus sīpolus, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, graudu piparus, pāris burkānus.
3
Kad gaļa vārījusies 3-4 stundas, to "izzvejo" no katla un sagriež vai sadala ar rokām - mazākos gabaliņos. Citi mēdz gaļu malt, bet mūsu ģimenē tā negaršo.
4
Pirms likt gaļu bļodiņās, tajās ieliek vārītu burkānu šķēlītes vai zaļos zirnīšus, tad liek gaļas gabaliņus un nedaudz piespiež ķiplociņu (pavisam mazliet) un pārlej ar buljonu.
5
Buljonu pirms pārliešanas vajag nedaudz pasālīt - tā, lai nogaršojot liktos, ka ir nedaudz par daudz sāls.
6
Bļodiņas liek vēsumā, ļaujot galertam saželēt.
Iesūtīja: Gunta K
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit