Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu! Pirmais noteikums – jāatmet aizspriedumi, ka gardi vienmēr nozīmē arī dārgi. Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi" iesaka gardu, viegli pagatavojamu un izdevīgu maltīti, kas produktu ziņā četru cilvēku ģimenei izmaksās nedaudz virs desmit eiro.

Kā pavārs to panāk? Artis Upners atklāj savus knifus:

  • Lai iepirkšanās būtu ekonomiska, svarīga ir plānošana – jāiepērkas, jau skaidri zinot, kas tiks gatavots. Svarīgi pievērst uzmanību tam, cik daudz produktu jums ir nepieciešams ieplānotās maltītes pagatavošanai. Ja gadījumā produkti tomēr paliek pāri, vienmēr var izdomāt, kā tos izmantot nākamajā dienā citas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī daudzus produktus, piemēram, dārzeņus var uzglabāt ilgāk.
  • Izvēlieties veselīgas izejvielas, un jums būs veselīga maltīte! Iekļaujiet ēdienkartē dārzeņus, graudaugus un gaļu, lai organisms saņem nepieciešamās barības vielas, minerālus un vitamīnus.
  • Izvēlieties receptes ar produktiem, kas jums garšo, un prieku sagadās viss process – gan iepirkšanās, gan gatavošana, gan maltītes baudīšana!
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcūkgaļas krūtiņa500 gkartupeļu klimpas200 gšampinjoni200 gsaldais krējums400 gburkāni eļļa cepšanai2 ĒKkartupeļu ciete20 gķiploki cukurs, sāls, pipari, lauru lapas

Sagatavošana

1

Cūkgaļas krūtiņu ierīvē ar sāli un pipariem, ierīvē arī ķiploku, liek cepešpannā, ielej pavisam nedaudz ūdens un pievieno lauru lapas. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos pusotru stundu.

2

Kartupeļu klimpas sālsūdenī vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Klimpas izņem no sālsūdens un uz pannas nedaudz apcep.

3

Mērcei sagriež šampinjonus šķēlītēs, uz pannas uzlej nedaudz eļļas, un tajā šampinjonus viegli apcep. Pievieno no cūkgaļas cepeša iztecējušo "sulu" un saldo krējumu. Visu kārtīgi uzvāra, noslēgumā nedaudz iebiezina, pievienojot kartupeļu cieti.

4

Salātiem burkānus sagriež nelielās strēmelēs vai sarīvē, pievieno sāli, maltus piparus, eļļu, citrona sulu, cukuru un visu samaisa.

Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: cūkgaļas krūtiņu sagriež biezās šķēlēs un servē uz šķīvja ar kartupeļu klimpām, ko pārlej ar šampinjonu mērci. Bauda kopā ar atsvaidzinošajiem burkānu salātiem! Labu apetīti!

Visus receptē izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies veikalā "Lidl", arī izmaksas rēķinātas no "Lidl" cenām. Kopējās produktu izmaksas 4 personām – 10,55 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!