Kabaču salmiņi vienkāršas mīklas panējumā
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!

Vispirms gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus un sāli. Miltu kalniņā uztaisa bedrīti, kurā ielej eļļu, un pievieno nedaudz vairāk par pusi glāzes ūdeni, nepārtraukti maisot mīklas masu.

Gatavo mīklu atstāj atpūsties uz 45 minūtēm.

Kamēr mīkla nostāvas, cukīni sagriež vidēji tievos salmiņos, aptuveni astoņu centimetru garumā.

Cukīni salmiņus saber caurdurī, kas nolikts uz šķīvja, un apkaisa ar sāli. Salmiņus atstāj ievilkties aptuveni pusstundu, ik pa laikam apmaisot.

Tikmēr gatavo mērci – saldo čili mērci nelielā bļodiņā sajauc ar etiķi un sakapātām dillēm.
Katliņā lej saulespuķu eļļu un uzkarsē aptuveni līdz 180 grādiem.

Olu baltumus stingri saputo un iecilā mīklā. Ņem cukīni salmiņus un nelielās porcijās iemērcē mīklā, un pēc tam fritē tos eļļā aptuveni 3 minūtes, ne ilgāk, līdz mīkla kļuvusi zeltaina.

Panētos cukīni salmiņus liek traukā, apkaisa ar garšvielām un pasniedz kopā ar aso mērci.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form