Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 g(3 gab.) cukīni1 ĒKsāls2 ĒKsaldā čili mērce2 ĒKrīsu etiķis vai baltvīna etiķis sakapātas dilles600 mlsaulespuķu eļļa MĪKLAI:100 gmilti šķipsnasāls2 ĒKolīveļļa2 olu baltumi

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus un sāli. Miltu kalniņā uztaisa bedrīti, kurā ielej eļļu, un pievieno nedaudz vairāk par pusi glāzes ūdeni, nepārtraukti maisot mīklas masu.

2

Gatavo mīklu atstāj atpūsties uz 45 minūtēm.

3

Kamēr mīkla nostāvas, cukīni sagriež vidēji tievos salmiņos, aptuveni astoņu centimetru garumā.

4

Cukīni salmiņus saber caurdurī, kas nolikts uz šķīvja, un apkaisa ar sāli. Salmiņus atstāj ievilkties aptuveni pusstundu, ik pa laikam apmaisot.

5

Tikmēr gatavo mērci – saldo čili mērci nelielā bļodiņā sajauc ar etiķi un sakapātām dillēm.
Katliņā lej saulespuķu eļļu un uzkarsē aptuveni līdz 180 grādiem.

6

Olu baltumus stingri saputo un iecilā mīklā. Ņem cukīni salmiņus un nelielās porcijās iemērcē mīklā, un pēc tam fritē tos eļļā aptuveni 3 minūtes, ne ilgāk, līdz mīkla kļuvusi zeltaina.

7

Panētos cukīni salmiņus liek traukā, apkaisa ar garšvielām un pasniedz kopā ar aso mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!