Foto: Privātais arhīvs
Tik gardi, ka pirkstiņus var aplaizīt, – tā saka receptes autore, gardēde Monta Štrodaha. Lai gan tas prasīs ilgāku gatavošanas laiku, tomēr gardums ir lieliski piemērots piektdienas vakariņām. Baudi ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem un salātiem.
110Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.cūku kājas1 ĒKcukurs1 ĒKsāls4 gab.lauru lapas4 gab.smaržīgie pipari6 gab.graudu pipari4 gab.krustnagliņas3 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKmedus sojas mērce etiķis (5%)

Sagatavošana

1

Cūku kājiņas kārtīgi nomazgā, notīri un liec lielā katlā aukstā ūdenī. Vāri uz vidējas liesmas.

2

Kad parādās putas, nosmel tās.

3

Kad ūdens sāk vārīties, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, piparus, krustnagliņas.

4

Vāri pusotru stundu. Karsto ūdeni papildini.

5

Kad kājas gatavas, liec tās cepamtraukā. Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 210–220 grādiem.

6

Gatavo mērci. Mazā katliņā ielej pusi krūzes buljona, kurā vārījās kājas.

7

Pievieno saspiestu ķiploku, medu, sojas mērci un pavisam nedaudz etiķa.

8

Visu lēni sutini, līdz veidojas mērce, kuru pārlej cūku kājām.

9

Liec kājas cepeškrāsnī, aplej ar mērcīti un cep 10–15 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!