Zeltainas cūku kājiņas karamelizētā ķiploku mērcē
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. cūku kājas
cūku kājas
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
4 gab.
4 gab. lauru lapas
lauru lapas
4 gab.
4 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
6 gab.
6 gab. graudu pipari
graudu pipari
4 gab.
4 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
Mērcei
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
 
sojas mērce
sojas mērce
 
etiķis (5%)
etiķis (5%)
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tik gardi, ka pirkstiņus var aplaizīt, – tā saka receptes autore, gardēde Monta Štrodaha. Lai gan tas prasīs ilgāku gatavošanas laiku, tomēr gardums ir lieliski piemērots piektdienas vakariņām. Baudi ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem un salātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cūku kājiņas kārtīgi nomazgā, notīri un liec lielā katlā aukstā ūdenī. Vāri uz vidējas liesmas.

    Kad parādās putas, nosmel tās.

    Kad ūdens sāk vārīties, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, piparus, krustnagliņas.

    Vāri pusotru stundu. Karsto ūdeni papildini.

    Kad kājas gatavas, liec tās cepamtraukā. Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 210–220 grādiem.

    Gatavo mērci. Mazā katliņā ielej pusi krūzes buljona, kurā vārījās kājas.

    Pievieno saspiestu ķiploku, medu, sojas mērci un pavisam nedaudz etiķa.

    Visu lēni sutini, līdz veidojas mērce, kuru pārlej cūku kājām.

    Liec kājas cepeškrāsnī, aplej ar mērcīti un cep 10–15 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form