Garnējums sviestmaizēm no cūku pupām, fetas siera un zaļumiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Savs šarms ir ne tikai vārītām cūku pupu pākstīm, bet arī pupiņu ēdieniem. Piemēram, šim garšīgajam maizīšu garnējumam, kuru varam dēvēt par tādu kā tapenādi, kurā satiekas vārītās pupiņas, sāļais fetas siers, olīveļļa un smaržīgais baziliks. Zied uz maizītēm un baudi!

Cūku pupas vāra verdošā ūdenī trīs līdz piecas minūtes, līdz tās ir viegli mīkstas. Pēc vārīšanas nokāš, un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.

Pupiņām noloba miziņas, un tās liek lielā bļodā kopā ar saspiestu ķiploka daiviņu.

Pupiņas samīca ar kartupeļu piestu.

Ņem fetas sieru un sadrupina to klāt pupiņām.

Pievieno baltvīna etiķi, olīveļļu un garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.

Pēc tam tapenādei pievieno sapluinītas bazilika vai piparmētru lapiņas.

Tasty.lv padoms: lai tapenāde būtu vēl garšīgāka, pievieno tai sasmalcinātus lociņus. Pie reizes – receptē cūku pupas vari aizvietot ar zaļajām pupiņām.

Cūku pupu un fetas sieras garnējumu pasniedz kopā ar čabatas maizes šķēlēm, mazajiem burkāniem, zaļo zirnīšu svaigajām pākstīm un redīsiem.

Labu apetīti!

Comment Form