Foto: Shutterstock
Cukura kliņģerīši ir īsts našķītis, kas iederas gan uz Lieldienu galda, gan darbdienas kafijas pauzē. Mazi, trausli gardumiņi, kas kūst uz mēles. Un roķele stiepjas atkal un atkal...
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsviests150 gcukurs5 gab.olas450 gmilti1 TKvaniļas ekstrakts1 gab.ola pārziešanai cukurs pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Sviestu ar cukuru un vaniļu puto, pa vienai pievieno olas un puto, līdz cukurs pilnībā izkusis.

2

Masai pievieno izsijātus miltus un visu kārtīgi samaisa.

3

No mīklas veido mazus kliņģerīšus, liek uz cepamās plāts, pārziež ar olu. Kad ola nedaudz apžuvusi, kliņģerīšus pārkaisa ar cukuru – jo graudaināks, jo labāk. Ja vēlas, kliņģerīšiem var pārkaisīt arī nedaudz kanēļa.

4

Cep 180 grādu temperatūrā gaiši dzeltenus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!