Dabā gatavots rasols ar šašliku un jaunās ražas dārzeņiem
Foto: Publicitātes foto

Rasols ne vienmēr ir bijis smalkos gabaliņos sakapāts un sajaukts ar majonēzi - pirmsākumos rasola jeb Olivjē salātu sastāvdaļas tika eleganti izkārtotas traukā, majonēzi pasniedzot kā piedevu. Iedvesmojoties no klasikas, savu versiju par rasola tēmu piedāvā pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar "Mežpils alus".

Novāra veselus jaunos kartupeļus un mazos burkānus. Galvenais ir nepārvārīt! Dārzeņus vajag atstāt vēl nedaudz cietus.

Kad tie novārīti, pārgriež kartupeļus un burkānus uz pusēm un liek viegli apbrūnināt oglēs vai uz grila.

Pa to laiku jau izcepto šašliku (te var veiksmīgi izmanto no maltītes pāri palikušos šašlika gabaliņi) sagriež uz pusēm.

Noloba zirņus, sagriež lociņus un marinētos gurķus.

Šī recepte prasa rasolu nemaisīt, bet visas sastāvdaļas skaisti izkārtot bļodā, vidū liekot pāris karotes majonēzes, lai ēdot garšas kontrastē un ir jūtama katra sastāvdaļa atsevišķi, bet tajā pašā laikā majonēze tās visas apvieno.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form