Foto: Santa Maria
Gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti ir klasika uz Ziemassvētku galda. Lūk, recepte īstā dāņu vintage stilā. Izmēģini!
21Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmaltā gaļa1 TKsāls sīpols1 ķiploka daiviņa1 ola50 gkviešu milti100 mlgāzēts minerālūdens1 TKsmaržīgie pipari, samalti0.5 TKingvera pulveris krustnagliņas, samaltas eļļa cepšanai TKmuskatrieksts, samalts1 kgsarkanais kāposts250 mldzērveņu sula50 gsviests100 mlābolu etiķis4 ĒKbrūnais cukurs2 lauru lapas pēc garšassāls un malti melnie pipari2 kanēļa standziņas3 anīsa zvaigznītes

Sagatavošana

1

Gatavo gaļas bumbiņas. Samaisa malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievieno minerālūdeni un garšvielas.

2

Atpūtina masu ledusskapī 30 minūtes.

3

Veido masu nelielu bumbiņu formā un apcep eļļā brūnas.

4

Gatavo kāpostus. Sasmalcina sarkano kāpostu un apcep sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.

5

Pievieno ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutina uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka "Santa Maria".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!