Dāņu Ziemassvētku gaļas bumbiņas ar sviestā sautētiem sarkanajiem kāpostiem
Foto: Santa Maria
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli

Gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti ir klasika uz Ziemassvētku galda. Lūk, recepte īstā dāņu vintage stilā. Izmēģini!

Gatavo gaļas bumbiņas. Samaisa malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievieno minerālūdeni un garšvielas.

Atpūtina masu ledusskapī 30 minūtes.

Veido masu nelielu bumbiņu formā un apcep eļļā brūnas.

Gatavo kāpostus. Sasmalcina sarkano kāpostu un apcep sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.

Pievieno ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutina uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka "Santa Maria".

Comment Form