Dāņu Ziemassvētku gaļas bumbiņas ar sviestā sautētiem sarkanajiem kāpostiem
Foto: Santa Maria
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g maltā gaļa
maltā gaļa
1 TK
1 TK sāls
sāls
1/2
1/2 sīpols
sīpols
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1
1 ola
ola
50 g
50 g kviešu milti
kviešu milti
100 ml
100 ml gāzēts minerālūdens
gāzēts minerālūdens
1 TK
1 TK smaržīgie pipari, samalti
smaržīgie pipari, samalti
0,5 TK
0,5 TK ingvera pulveris
ingvera pulveris
4-5
4-5 krustnagliņas, samaltas
krustnagliņas, samaltas
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1/3 TK
1/3 TK muskatrieksts, samalts
muskatrieksts, samalts
SARKANAJIEM KĀPOSTIEM
1 kg
1 kg sarkanais kāposts
sarkanais kāposts
250 ml
250 ml dzērveņu sula
dzērveņu sula
50 g
50 g sviests
sviests
100 ml
100 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
4 ĒK
4 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2
2 lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2
2 kanēļa standziņas
kanēļa standziņas
3
3 anīsa zvaigznītes
anīsa zvaigznītes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti ir klasika uz Ziemassvētku galda. Lūk, recepte īstā dāņu vintage stilā. Izmēģini!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo gaļas bumbiņas. Samaisa malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievieno minerālūdeni un garšvielas.

    Atpūtina masu ledusskapī 30 minūtes.

    Veido masu nelielu bumbiņu formā un apcep eļļā brūnas.

    Gatavo kāpostus. Sasmalcina sarkano kāpostu un apcep sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.

    Pievieno ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutina uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

    Lai labi garšo!

    Recepti iesaka "Santa Maria".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form