Salāti no cūku pupām, fenheļa ar safrāna mērci un ciedru riekstiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g dārza (cūku) pupiņu pākstis
dārza (cūku) pupiņu pākstis
2 TK
2 TK olīveļļa
olīveļļa
2-3
2-3 šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
1-2
1-2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2 TK
1/2 TK čili pārslas
čili pārslas
2 TK
2 TK rozīnes
rozīnes
2 ĒK
2 ĒK ciedru rieksti
ciedru rieksti
15 g
15 g piparmētras
piparmētras
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK citronu sula vai baltvīna etiķis
citronu sula vai baltvīna etiķis
1 šķipsna
1 šķipsna safrāns
safrāns
1 TK
1 TK medus
medus
280 g
280 g artišoka gabaliņi olīveļļā
artišoka gabaliņi olīveļļā
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Salātu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam itāliski salāti, pagatavoti no dārza pupiņām, kuras mēs saucam par cūku pupām. Tam visam klāt kas mazliet neparastāks – eļļā konservēti artišoki, bet finālā – garda pašu gatavota safrāna mērce.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo mērci. Citronu sulu vai baltvīna etiķi liek nelielā pannā vai katliņā kopā ar safrāna "diedziņiem". Karsē 30 līdz 60 sekundes, līdz safrāns kļuvis mīksts un iekrāsojis šķidrumu.

    Šķidrumu atdzesē un iemaisa tajā medu, kā arī piecas ēdamkarotes eļļu, kas ņemta no konservēto artišoku burciņas.

    Pēc tam vāra dārza jeb cūku pupiņas – verdošā ūdenī aptuveni piecas minūtes. Nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Tad noņem pupiņām pākstis.

    Uz pannas uzsilda olīveļļu un apcep tajā sasmalcinātus šalotes sīpolus, līdz tie sāk karamelizēties. Pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un čili pārslas (vai pulveri), gatavo vēl pāris minūtes.

    Konservētos artišokus nokāš (eļļu, kurā artišoki konservēti, vari izmantot citām mērcēm).

    Artišokus liek salātu bļodā, pievieno pupiņas, kā arī karstā ūdenī uzbriedinātas rozīnes.

    Salātiem pa virsu klāj apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī apgrauzdētus ciedru riekstus. Maltītei pievieno garšvielas un saplaisātas piparmētru lapiņas.

    Salātos iemaisa mērci un pasniedz.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form