Dārza salāti vinegreta mērcē ar filejas strēmelītēm medus un alus marinādē
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Salātiem:
4
4 tomāti
tomāti
4
4 gurķi
gurķi
4
4 avokado
avokado
 
dārza salātu lapas
dārza salātu lapas
350 g
350 g liellopa fileja
liellopa fileja
350 g
350 g cāļa fileja
cāļa fileja
Vinegreta mērcei:
50 ml
50 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
100 g
100 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
350 ml
350 ml olīveļļa
olīveļļa
Gaļas marinādei:
100 g
100 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
300 ml
300 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
40 ml
40 ml īru viskijs
īru viskijs
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Pasniegšanai:
 
dīgsti
dīgsti
 
Balzamiko etiķis
Balzamiko etiķis
  • Dārzeņu salāti
  • Karstie salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Gatavojoties 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam, restorāna Burga šefpavārs Mārtiņš Brūveris sarūpējis atsvaidzinoši vieglu, bet sātīgu salātu recepti - dārza salātus ābolu un meža aveņu medus vinegreta mērcē ar cāļa un liellopa filejas strēmelītēm medus un gaišā alus marinādē. Izbaudi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Četros šķīvjos kārto sagrieztus tomātus, gurķus un avokado, sajaucot ar dārza salātu lapām.

    Dārzeņiem pārlej ābolu-meža aveņu vinegreta mērci, ko gatavo, sajaucot 50 ml ābolu etiķi, 100 g meža aveņu medu, 3 daiviņas smalki sakapātus ķiplokus, sāli, piparus pēc gaumes. Sajauktos produktus intensīvi maisa un lēnām pievieno 350 ml olīveļļu, maisa, līdz mērce iegūst viendabīgu masu.

    Strēmelītēs sagriež 350 g cāļa un 350 g liellopa fileju un ieliek uz 1 stundu marinādē, ko gatavo, sajaucot 100 g meža aveņu medu, 300 ml "Lielvārdes Gaišais" alu, 40 ml īru viskiju, sāli, piparus - pēc gaumes. Pēc marinēšanās fileju strēmelītes apgrilē, ik pa laikam uzpilinot marinādi.

    Ēdienu pasniedz un dekorē ar diedzētu graudaugu asniņiem, lapiņām un balzamiko etiķi.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form