Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām
Foto: DELFI
4.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1
1 sīpols
sīpols
1/2
1/2 neliels kāposts
neliels kāposts
2
2 burkāni
burkāni
1
1 pētersīļa sakne
pētersīļa sakne
4
4 kartupeļi
kartupeļi
 
neliels kabacis
neliels kabacis
2
2 tomāti
tomāti
1
1 bundžiņa konservētu pupiņu
bundžiņa konservētu pupiņu
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
150 ml
150 ml ūdens
ūdens
 
kapāti zaļumi pasniegšanai
kapāti zaļumi pasniegšanai
 
skābs krējums pasniegšanai
skābs krējums pasniegšanai
Frikadelēm
600 g
600 g maltā gaļa
maltā gaļa
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo, sasmalcina. Burkānus, kartupeļus, kabaci un pētersīļa sakni nomizo un sagriež kubiņos. Zaļumus sakapā. Tomātus un kāpostu arī sagriež kubiņos.

    Padoms: lai darbi ritētu raitāk, iesaisti procesā visus ģimenes locekļus.

    Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, kad tie ir caurspīdīgi, pievieno kāpostus, cep 2-3 minūtes, tad pievieno burkānus un turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl 3-4 minūtes. Tad pievieno kartupeļus, kabačus, pārlej visu ar verdošu ūdeni, uzliek katliņam vāku un sautē 10 minūtes.

    Pa to laiku sagatvo frikadeles, pievienojot gaļai uz smalkās rīves sarīvētus vai caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli un samīca, līdz iegūta viendabīga, labi veidojama masa. Veido frikadeles.

    Pievieno katliņa saturam sāli, cukuru, piparus, tomātus un iemaisa.

    Ieteikums: es pievienoju sautējumam arī 1/2 TK karija pulvera, kas piešķīra tam vēl tīkamākas garšu nianses, bet klasisku vērtību cienītāji šo soli droši var izlaist.

    Tad pa pievieno un uzmanīgi iecilā sautējumā frikadeles, lai tās neizšķīstu. Kad visas frikadeles ir katlā, kā pēdējās pievieno pupiņas, kam noliets šķidrums, un arī iemaisa sautējumā. Uzliek vāku un uz nelielas liesmas sutina visu vēl aptuveni 5 minūtes. Nogriež liesmu.

    Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām
    Foto: DELFI

    Liek sautējumu bļodiņās, pievieno krējumu, zaļumus un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form