
Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.
Saldēto dārzeņu maisījumu istabas temperatūrā atkausē un nolej lieko šķidrumu.
Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina.
Katliņā liek piciņu sviesta, atlaidinātos dārzeņus un sagrieztos sīpolus un viegli apcep.
Kartupeļus nomizo, sagriež vidēji lielos gabaliņos un pievieno katlā esošajiem dārzeņiem.
Visu apmaisa, pārlej ar karstu ūdeni, pievieno sāli un garšvielas - pēc garšas. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu un lēni sautē dārzeņus, līdz kartupeļi ir mīksti - aptuveni 30 minūtes.
Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.