Plātsmaize ar ābolu un dateļu pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
100 g
100 g cukurs
cukurs
250 g
250 g auzu pārslas
auzu pārslas
250 g
250 g sviests
sviests
80 g
80 g dateles
dateles
400 g
400 g konservēti vai svaigi āboli
konservēti vai svaigi āboli
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
1 ĒK
1 ĒK muskatrieksts
muskatrieksts
1 TK
1 TK koriandrs
koriandrs
1 TK
1 TK ingvers
ingvers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam garda plātsmaize, kas pildīta ar datelēm un āboliem. Īpašu garšu pildījumam piešķir aromātiskās garšvielas, bet kraukšķīgumu – auzu pārslas, kas piejauktas miltu un sviesta mīklai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Ņem taisnstūra plātsmaizes formu un ietauko.

    Lielā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, cukuru un auzu pārslām. Pēc tam pievieno sviestu, un visu kārtīgi samaisa.

    Pusi no mīklas masas izklāj cepamajā formā.

    Traukā sajauc sakapātas dateles ar ābolu gabaliņiem, klāt pievienojot arī kanēli, muskatriekstu, koriandru un ingvera garšvielas.

    Plātsmaizes pildījumu izklāj virs mīklas pamatnes, atstājot aptuveni centimetru brīvu vietu no kūkas malām.

    Pa virsu dateļu un ābolu masai klāj atlikušo mīklu, viegli piespiežot, lai tā stingrāk pieķertos.

    Plātsmaizi liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

    Kad gatava, ņem laukā no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas kādu mirkli atdzesē.

    Labu apetīti!

    Padoms: svaigu ābolu vietā var izmantot ābolu kompotu, ābolus pirms tam nokāšot un sagriežot nelielos gabaliņos.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form