Plātsmaize ar ābolu un dateļu pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavisam garda plātsmaize, kas pildīta ar datelēm un āboliem. Īpašu garšu pildījumam piešķir aromātiskās garšvielas, bet kraukšķīgumu – auzu pārslas, kas piejauktas miltu un sviesta mīklai.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

Ņem taisnstūra plātsmaizes formu un ietauko.

Lielā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, cukuru un auzu pārslām. Pēc tam pievieno sviestu, un visu kārtīgi samaisa.

Pusi no mīklas masas izklāj cepamajā formā.

Traukā sajauc sakapātas dateles ar ābolu gabaliņiem, klāt pievienojot arī kanēli, muskatriekstu, koriandru un ingvera garšvielas.

Plātsmaizes pildījumu izklāj virs mīklas pamatnes, atstājot aptuveni centimetru brīvu vietu no kūkas malām.

Pa virsu dateļu un ābolu masai klāj atlikušo mīklu, viegli piespiežot, lai tā stingrāk pieķertos.

Plātsmaizi liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

Kad gatava, ņem laukā no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas kādu mirkli atdzesē.

Labu apetīti!

Padoms: svaigu ābolu vietā var izmantot ābolu kompotu, ābolus pirms tam nokāšot un sagriežot nelielos gabaliņos.

Comment Form