Pekanriekstu pīrāgs ar datelēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.5000 2
16 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
300 ml
300 ml milti
milti
30 ml
30 ml pūdercukurs
pūdercukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
60 g
60 g sviests
sviests
40 ml
40 ml ledusauksts ūdens
ledusauksts ūdens
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
Pildījumam:
200 ml
200 ml tumšais cukura sīrups
tumšais cukura sīrups
60 g
60 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
45 ml
45 ml milti
milti
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
4 gab.
4 gab. lielas olas
lielas olas
150 g
150 g pekanrieksti
pekanrieksti
125 g
125 g dateles bez kauliņiem
dateles bez kauliņiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Dažādas mīklas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un sīrupains pīrāgs, kura kraukšķīgajā garoziņā pildītas, ar cukura sīrupu sajauktas dateles un pekanrieksti. Lieliski garšos kopā ar karstu tēju labā kompānijā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu: bļodā sajauc miltus ar cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, kuru ar rokām iemīca miltos, lai veidotos lielas drupačas.

    Aukstu ūdeni sajauc ar citronu sulu un pēc tam pievieno miltu masai. Sastāvdaļas maisa, līdz izveidojusies vienmērīga mīkla.

    Mīklu izrullē aptuveni 28 centimetrus lielā aplī, aptin ar pārtikas plēvi un ieliek uz desmit minūtēm saldētavā.

    Pēc tam mīklu izklāj ietaukotā cepamajā formā, ar pirkstiem piespiežot to formas pamatnei – kamēr tiek gatavots pildījums, formu liek ledusskapī kārtīgi atdzist.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160oC.

    Gatavo pildījumu: lielā bļodā cukura sīrupu sajauc ar brūno cukuru, miltiem, vaniļas ekstraktu, sāli un olām, līdz iegūta vienmērīga masa.

    Sīrupainajā olu masā piejauc sasmalcinātus pekanriekstus (dažus no nepieciešamajiem riekstiem atstāj veselus dekorēšanai) un sakapātas dateles. Masu pilda cepamajā formā virs mīklas.

    Virsmu izdekorē ar veselajiem pekanriekstiem un pēc tam liek pīrāgu cepties cepeškrāsnī. Pīrāgu cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa kļuvusi zeltaina.

    Pirms pasniegšanas atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form