Foto: Shutterstock
Šo recepti var izmantot, gatavojot sorbetu no jebkuriem augļiem vai ogām, bet populārākās ir zemenes, avenes un mellenes. Var izmantot arī ogu miksli. Sorbeta pagatavošanai tiek izmantotas tikai trīs sastāvdaļas: ogas, ūdens un cukura sīrups.
240Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gogas60 mlūdens200 mlcukura sīrups

Sagatavošana

1

Vispirms no ūdens un cukura izvāra cukursīrupu, proporcijās 1:1 (ūdens pret cukuru). Katlā lej ūdeni, izšķīdina cukuru un karsē, līdz uzvāras. Līdzko cukura sīrups ir uzvārījies, uguni izslēdz. Ļauj sīrupam atdzist, vislabāk visu nakti. Sīrupu var izmantot ne tikai sorbetam, bet arī citiem desertiem un limonādēm.

2

Ogas liek blenderī, pievieno 60 ml ūdens un samaļ blenderī vienmērīgā masā. Sablendētās ogas izkāš caur sietiņu, lai atbrīvotos no kauliņiem un miziņām. Sajauc kopā ogu masu ar cukura sīrupu, proporcijās 2:1 (400 ml ogas un 200 ml cukura sīrups). Ja ogas ir vairāk, tad palielina sīrupa daudzumu.

3

Bļodu ar sorbetu liek saldētavā uz 1 stundu. Pēc stundas izņem un ar dakšiņu samaisa, liek atpakaļ uz vēl 2 stundām. Pēc tam ar dakšiņu salauž sorbetu gabalos, liek mikserī samaļ gludā masā, liek saldējuma konteinerī un noglabā ledusskapī uz vēl vienu stundu vai līdz apmēram 3 dienām.

Ieteikums: kamēr sorbets saldējas ledusskapī pirmās 3 stundas, saldētavā būtu vēlams atdzesēt arī blendera trauku, lai tas būtu ļoti auksts, kad sorbets tiks kults blenderī. Sorbeta saldēšanai, protams, var izmantot arī speciālo saldējuma mašīnu, tad process būs daudz vienkāršāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!