Debešķīgie šokolādes cepumi
Foto: DELFI
3.6444 45
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
60 g
60 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
60 g
60 g milti
milti
1 TK
1 TK kakao pulveris
kakao pulveris
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK Cepamais pulveris
Cepamais pulveris
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tu dievini šokolādi, dievināsi arī šos cepumus. Tie ir gluži kā brauniji, tikai plānāki, nedaudz kraukšķīgāki, un pie glāzes piena garšos debešķīgi! Vienīgā bēda, vairāk par diviem grūti apēst, jo ir ļoti sātīgi, bet varbūt labi, ka tā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu, ik pa brīdim apmaisot, lai šokolāde nepiedeg. Svarīgi kausēt ūdens peldē (katliņā ar ūdeni ielikta bļodiņa) karstajos tvaikos, citādi šokolāde piedegs un nekas vairs nebūs labojams. Kad masa izkususi, apmaisi un noliec malā nedaudz padzist.

    Lielā bļodā saputo olas gaisīgā masā ar miksera palīdzību vai putojamo slotiņu. Pēc tam pievieno cukuru un saputo jau gaišā un gaisīgā masā.

    Izkausēto šokolādi ar sviestu mazā strūklā pielej saputotajām olām un uzmanīgi iecilā ar karoti vai silikona lāpstiņu. Nekādā gadījumā neputo! Kad viss puslīdz sajaucies, iemaisi visas sausās sastāvdaļas un vieglām kustībām iecilā. Masa šķitīs šķidra, taču pēc atdzesēšanas tā kļūs stingra. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz pusotru stundu.

    Pēc tam mīklai jābūt ķepīgai, bet stingrai.

    Uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, izkārto mīklas pikučus, ievērojot distanci vismaz 5 cm, jo cepoties tie plūdīs.

    Cep 180 grādos 10 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj cepumiem atdzist uz restītēm.

    No šī daudzuma sanāks aptuveni 10 liela izmēra cepumi vai 15 mazāki, atkarībā no tā, cik lielus mīklas pikučus liksi uz pannas. Ieteicams katru pannu cept atsevišķi – kamēr viena panna cepas, pa to laiku saliec nākamos mīklas pikučus uz otras pannas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form