Foto: DELFI
Desiņas mīklā ar gardu mērci pasniedz ar kāpostiem vai brokoļiem, devīgi pārlejot ar mērci.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gmilti1 gab.ola150 mlpiens150 mlūdens8 šķēlesbekons8 gab.cūkgaļas desiņas1 gab.sīpols1 ĒKaugu eļļa2 ĒKaugu eļļa1 gab.sīpls2 TKmilti2 TKsinepes1 TKVusteršīras vai sojas mērces600 mlvistas vai dārzeņu buljons

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220*C. Bļodā iesijā miltus un šķipsniņu sāls. Miltos izveido bedrīti un iesit olu, ko mazliet sakul, tad pakāpeniski lej klāt pusi piena un ūdens maisījuma, mīklu nepārtraukti kuļot, līdz tā kļūst bieza un viendabīga. Kul vēl 2 minūtes, tad iemaisi atlikušo pienu ar ūdeni. Mīklu var pagatavot vairākas stundas iepriekš.

2

Cep desiņas (jābūt labas kvalitātes). Katru desiņu aptin ar bekona šķēli, liec lielā cepešpannā, atstājot starp tām atstarpes. Pārkaisi desiņas ar plānās šķēlēs sagrieztiem sīpoliem un pārlaisti ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 15-20 min., līdz bekons, desiņas un sīpoli kļūst mazliet brūni.

3

Izņem desiņas no cepeškrāsns un tūlīt pārlej ar mīklu. Liec visu atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 35-40 min., līdz mīkla ir pacēlusies un kraukšķīga.

4

Gatavo mērci. Nelielā katliņā uzkarsē eļļu, liec tajā plānās šķēlēs sagrieztus sīpolus un uz mazas uguns cep 5 min., līdz tie mīksti un mazliet brūngani. Ieber katliņā miltus un cep 1 min. Pievieno sinepes, Vusteršīras vai sojas mērci un buljonu. Maisot visu uzvāri. Turpini vārīt uz mazas uguns 15 minūtes, nogaršo un pieber sāli un piparus, ja nepieciešams.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!