Desiņu un pupiņu sacepums
Foto: Shutterstock
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Sacepumu var cept nelielās porciju panniņās vai podiņos, ja tādi ir mājās, vai vienā lielākā formā.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo sacepuma formu vai formas, to viegli ietaukojot.

Nomizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos, noglabā ūdenī. Notīra un pusripiņās sagriež burkānu. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku.

Karsē pannu ar eļļu un apcep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. Pēc tam pannā liek burkānus un apcep zeltainus, pievieno ķiploku un kartupeļus un karsē, līdz kartupeļi gandrīz gatavi.

Bļodā sajauc apceptos dārzeņus ar pupiņām, iemaisa skābo krējumu, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Dārzeņu maisījumu pilda cepamajā formā, pa virsu liekot desiņas. Liek formu karstā cepeškrāsnī un cep līdz desiņas brūnas un gatavas, aptuveni 20 minūtes.

Pasniedzot uzkaisa svaigus zaļumus.

Comment Form