'Dubujorim'. Sautēts tofu sojas mērcē
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g cietais tofu
cietais tofu
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
 
cepamā eļļa
cepamā eļļa
2–3 gab.
2–3 gab. loki
loki
3–4 gab.
3–4 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
10 g
10 g ingvers
ingvers
pēc garšas
pēc garšas čili pārslas
čili pārslas
1 TK
1 TK sezama sēklas
sezama sēklas
230 ml
230 ml ūdens
ūdens
"Jorim" (sautēšanas) garšvielas:
3 ĒK
3 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK smalcinātas sezama sēklas
smalcinātas sezama sēklas
1 gab.
1 gab. sakapāta ķiploka daiviņa
sakapāta ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK sezama eļļa
sezama eļļa
  • Citi ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Korejiešu nacionālā virtuve
  • Maigās garšas dēļ tofu lieliski sader ar jebkuru sastāvdaļu un to var izmantot dažādos ēdienos. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām, turklāt satur maz kaloriju, tāpēc tiek baudīts kā veselīgs ēdiens visā pasaulē. Korejiešu "Dubujorim" ir īpašs ēdiens, kas pagatavots ar tofu. Tā kā tas ir viegli pagatavojams, tā būs lieliska piedeva pie rīsiem. Apkaisiet tofu ar sāli, lai izdalās pēc iespējas vairāk mitruma un tas būtu zeltaini brūns, kad cepsies.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tofu sagrieziet kubiciņos, apmēram 5 x 4 x 1,5 cm. Gabaliņiem uzberiet sāli un tos ielieciet atsevišķā traukā, uzliekot smagumu: uzklājiet trīs loksnes papīra salvešu, uzlieciet virtuves koka dēlīti, bet pa virsu – konservu bundžas vai arī mazu katliņu, piepildītu ar ūdeni. To dara, lai no tofu izspiestu lieko ūdeni un gabaliņi izdotos kraukšķīgi. Tofu zem smaguma atstāj apmēram 20–30 minūtes.

    Kad no tofu ir izspiests ūdens, uzkarsē pannu – pievieno eļļu un apcep tofu no abām pusēm, līdz gabaliņi ir zeltaini brūni. Tofu nolieciet malā.

    Sagrieziet lokus gareniski apmēram 3 cm garumā, bet tā, lai tie būtu pēc iespējas tievāki, varat pārgriezt arī uz pusēm. Smalki sasmalciniet arī ķiploku un ingveru.

    Katliņā vai dziļā pannā ielieciet tofu un apkaisiet ar "Jorim" sautēšanas garšvielām. Pēc tam ielejiet ūdeni, līdz tas pārklāj sastāvdaļas, un sautējiet.

    Kad sautēšanas šķidrums ir samazinājies uz pusi, apkaisiet tofu ar sagrieztajiem lociņiem un pievienojiet arī sarīvētos ķiplokus, ingveru un čili pārslas. Samaziniet plīts virsmas karstumu līdz minimumam un vēl nedaudz sautējiet kādas 2 minūtes.

    Kad tofu ir gatavs, to lieciet uz šķīvjiem un pa virsu uzkaisiet sezama sēklas. Var pasniegt kopā ar rīsiem.

    Pagatavošanas gaitu vari praktiski redzēt arī video zemāk:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.