Džeimija Olivera gardie Ziemassvētku cepumi
Foto: Jamieoliver.com
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g nesālīts sviests
nesālīts sviests
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
50 g
50 g gaišais Muskovado cukurs
gaišais Muskovado cukurs
1
1 liela ola
liela ola
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
325 g
325 g milti
milti
100 g
100 g šokolāde pēc izvēles
šokolāde pēc izvēles
50 g
50 g krējuma īrisi
krējuma īrisi
50 g
50 g žāvēti augļi vai ogas
žāvēti augļi vai ogas
50 g
50 g rieksti
rieksti
  • Cepumi
  • Slavenību receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Šie kraukšķīgie cepumi būs lielisks gardums ikvienā Ziemassvētku vai Jaunā gada galdā. Tie ir viegli pagatavojami un patiešām kūst uz mēles. Izmēģini arī tu šo recepti, kas nāk no slavenā britu pavāra Džeimija Olivera krājumiem!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā 2 minūtes puto sviestu, pūdercukuru un "Muscovado" cukuru.

    Pievieno olu un vaniļas ekstraktu. Pievieno miltus un 1 tējkaroti jūras sāls un labi samaisi, lai izveidotos viendabīga mīkla. Rupji sagriez šokolādi un krējuma konfektes un iemaisi tās mīklā, pievieno žāvētos augļus un riekstus, tad ieliec ledusskapī vismaz uz divām stundām. Mīklu ledusskapī vari turēt līdz pat trim dienām.

    Izklāj mīklu uz cepamā papīra un izmanto saldējuma karoti, lai no mīklas izveidotu bumbiņas. Vienā cepšanas reizē liec pannā sešas bumbiņas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr tās kļūst bāli zeltainas.

    Atstāj cepumus uz pannas pāris minūtes, tad uzliec uz šķīvja dzesēties, un cep nākamo porciju.

    Lai uzzinātu, kā pagatavot citus Ziemassvētku gardumus, skaties raidījumu "Džeimija Olivera lieliskie Ziemassvētki" televīzijas kanālā "FOX Life" ceturtdien, 24.decembrī, plkst. 21.00!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form