Eklēri ar putukrējuma - ogu krēmu
Foto: Shutterstock
3.0000 4
14 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 glāze
1.5 glāze ūdens
ūdens
75-100 g
75-100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
1.5 glāze
1.5 glāze milti
milti
4-5 gab.
4-5 gab. olas
olas
0.5 gab.
0.5 gab. citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
malts kardamons
malts kardamons
 
krustnagliņas vai kanēlis
krustnagliņas vai kanēlis
Putukrējuma - ogu krēmam:
1 glāze
1 glāze saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
2 gab.
2 gab. olas
olas
10 g
10 g želatīns
želatīns
5 ĒK
5 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
3-4 ĒK
3-4 ĒK piens
piens
1 glāze
1 glāze svaigas zemenes vai avenes
svaigas zemenes vai avenes
60 g
60 g ogu sīrups
ogu sīrups
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Eklēri ar putukrējuma - ogu krēmu derēs jebkuri ballītei vai svinībām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa. Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikucī.

    Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai, tādā pat veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

    Pievieno citrona miziņu, vanilīna cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli.

    Mīklai jābūt gludai, biezai un tik - mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

    Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izspiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes.

    Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

    Putukrējuma - ogu krēms: želatīnu iemērc aukstā ūdenī un ļauj uzbriest.

    Atdzesētu saldo krējumu ielej dziļā traukā un sakuļ. Putukrējumā iemaisa 2 ĒK pūdercukura un vanilīna cukuru.

    Olas saberž ar 2 ĒK pūdercukura, pievieno karstu pienu un karstā ūdens peldē uzkarsē līdz 80*C. Želatīnu karstā ūdens peldē izkausē un pievieno piena - olu masai.

    Gatavo masu sajauc ar putukrējumu, saspiestām ogām, sīrupu vai ievārījumu(20 g jebkura ievārījums). Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā un liek ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm sastingt.

    Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusē, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu.

    Iekšā pilda krēmu un aizver vāciņu. Vai izstrādājumiem sānos uztaisa caurumiņu un iespiež krēmu.

    Eklērus pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar ogām un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

    *ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form