Elzas vecmammas supervienkāršā ābolmaize
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
60 ml
60 ml augu eļļa
augu eļļa
100 ml
100 ml piens
piens
200 g
200 g kviešu milti
kviešu milti
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
4 gab.
4 gab. vidēji lieli āboli
vidēji lieli āboli
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolu laikā viens no aktuālajiem jautājumiem ir: "Vai zini kādu labu, gardu un ātru ābolkūkas recepti?" Arī mēs vienu tādu zinām! Nošpikojām no kolēģes vecmammas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Savā vārda dienā Elza Strautmane, "Delfi" mārketinga projektu vadītāja, aicināja kolēģus uz virtuvi, cienāties ar ābolkūku. "Tā ir manas vecmammas ābolmaize. Šoreiz gan jāsamierinās, ka es trenēju savas kulinārās prasmes, " Elza pieticīgi atrunājās. Saka, ka pieticība esot cilvēka rota, bet šajā gadījumā pilnīgi lieka, jo ābolu našķis pazuda no pannas pirms vēl tika sagriezts!

    Elzas vecmammas supervienkāršā ābolmaize
    Foto: DELFI

    Elza atzīst, ka konditorejas terminus nepārzina un ar virtuvi ir uz "jūs", tāpēc gatavo pēc receptēm, ko kāds jau gadu gadiem ir pārbaudījis. Tāda ir arī viņas vecmammas, tēta mammas, ābolkūkas recepte. "Vecmammai šī ir ikdienas kūka. Ātri pagatavojama, ātri izcepama un ļoti garda. Mana mamma šai kūkai ābolus liek apakšā, bet es augšā. Garšīgi ir abējādi," pieredzē dalās Elza.

    Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Ābolu skaits atkarīgs no to lieluma. Šajā kūkā ir četri vidēji lieli āboli, bet dažkārt pietiek ar trīs. Galvenais, lai visa mīkla ir noklāta ar āboliem.

    Olas ar cukuru un vaniļas cukuru saputo stingrās putās.

    Pielej eļļu un pienu. Visu samaisa.

    Piesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā un lej veidnē (26 cm veidnē kūka sanāks biezāka, 28 cm veidnē – plānāka) .

    Cep 180 grādu karstumā 30– 40 minūtes. Gatavību pārbauda, kūkas vidū iedurot koka iesmiņu, ja tas izvelkot ir sauss, tad kūka gatava, ja klāt vēl pielipusi mīkla – jāturpina cept!

    Lai gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.