Ērkšķogu čatnijs ar dillēm un ķiplokiem
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Ērkšķogas ir vienas no tām ogām, kuras grūti pilnasinīgi izmantot. Ievārījumos tik daudz nenoēst, saldēt nemaz nav luste, taču šī čatnija recepte var pilnībā mainīt priekšstatu par adatainā krūma ogām. Čatnijs ļoti labi garšos pie gaļas un zivs ēdieniem.

Notīrītas ogas* samaļ gaļas mašīnā, sablendē vai saspaida ar piestu.

Iegūto masu lej katlā, pievieno cukuru, sāli un vāra 20 minūtes uz lēnas uguns. Tad pievieno iepriekš sasmalcinātu ķiplokus, sakapātas dilles un vāra aptuveni 10 minūtes.

Iegūto masu pilda burkās un ļauj čatnijam atdzist. Uzglabā vēsā vietā.

No šīs porcijas sanāks aptuveni divas 500 ml burkas ērkšķogu čatnija.

*Čatnija pagatavošanai droši var izmantot arī pusgatavas ogas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form