Etiķī marinētas vīnogu lapas ziemai
Foto: Lāsma Būka
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
vīnogu lapas
vīnogu lapas
MARINĀDEI
500 ml
500 ml etiķis 9%
etiķis 9%
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
  • Dažādi
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Marinējam vīnogu lapas pieliekamā krājumiem! Rudenī vai ziemā tās atliks tikai izņemt no burkas, noskalot un izmantot dolmu pagatavošanai (lūk, recepte). Pārbaudītu vīnogu lapu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Lāsma Būka.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atlasa lielas vīnogu lapas bez bojājumiem, nogriež kātiņus līdz pat lapas pamatnei.

    Liek lapas lielā bļodā.

    Etiķi lej katliņā, pievieno sāli un uzvāra.

    Pārlej lapas ar verdošo marinādi un noplaucē pāris minūtes, līdz tās maina krāsu un kļūst brūnganas.

    Noplaucētās lapas kārto vienu virs otras, ik pēc piecām lapām ievietojot pāris piparmētras lapiņas. Saliekot aptuveni 10-15 lapas, tās cieši sarullē un liek burkā. Litra burkā var ievietot aptuveni trīs tādus rullīšus.

    Marinādi atdzesē, parlej lapām un aizvāko burkas. Uzglabā ledusskapī.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form