Foršmaks jeb kreptīgā siļķu – ābolu pastēte ar grauzdētu saldskābmaizi
Foto: DELFI
5.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ebreju virtuvē iecienītais foršmaks jeb siļķu pastēte pēc garšas līdzinās siļķei kažokā, bet ir daudz vienkāršāk pagatavojams. Īpaši labi tā garšos kā dūšu piesienoša uzkoda pie stiprāka mēriņa, bet ne mazāk labi foršmaks sader arī ar latviešu virtuves klasiku – vārītiem kartupeļiem un biezpienu.

Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās.

Ābolu nomizo, izņem serdi, sagriež četrās daļās.

Olas cieti novāra, noloba. Sakapā lociņus. Citronu sagriež daivās.

Baltmaizi pārlej ar pienu, pēc pāris minūtēm nolej lieko pienu, nedaudz nospiež baltmaizi.

Nelielā katliņā izkausē sviestu. Sarīvē vienu olu uz rupjās rīves.

Uzstāda gaļas maļamo mašīnu (produktus var arī sīki sakapāt ar nazi, bet nav ieteicams izmantot blenderi vai virtuves kombainu, jo pastēte zaudēs struktūru).

Samaļ siļķes, ābolu, sīpolu, dilles, baltmaizi, divas olas.

Masai pievieno piparus, sāli, sinepes (ja vēlas maigāku pastēti, sinepes var nepievienot), sviestu un samaisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

Foršmaks jeb kreptīgā siļķu – ābolu pastēte ar grauzdētu saldskābmaizi
Foto: DELFI

Maizes šķēles pāris minūtes apgrauzdē uzkarsētā grila pannā.

Pastēti ziež uz maizes, pārkaisa ar rīvētu olu, lociņiem, uzspiež nedaudz citrona sulas.

Lai labi garšo!

Foršmaks jeb kreptīgā siļķu – ābolu pastēte ar grauzdētu saldskābmaizi
Foto: DELFI

Comment Form