Foto recepte: Ātrais Līgo siers
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g biezpiens
biezpiens
 
piens
piens
1/5 TK
1/5 TK soda
soda
pēc garšas
pēc garšas kurkuma
kurkuma
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
pēc garšas
pēc garšas sāls vai "Vegeta"
sāls vai "Vegeta"
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Mājās gatavots siers
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Ātri un vienkārši pagatavojams Līgo siers, kas sanāk ļoti mīksts un garšīgs. Recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Rudzusieka.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā liek biezpienu, pārlej ar pienu. To lej tikai tik daudz, lai biezpiens būtu pārklāts ar pienu.

    Karsē, līdz biezpiens apmaisot sāk kļūt staipīgs.

    Nokāš biezpienu marlē, nedaudz nospiež sūkalas, liek biezpiena masu atpakaļ katlā.

    Pievieno sodu, ķimenes, "Vegetu" vai sāli pēc garšas un kurkumu skaistai krāsai.

    Visu karsē un iemaisa.

    Bļodiņu izklāj ar pārtikas plēvi, tur liek gatavo siera masu, pārklāj to ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz divām stundām vai uz nakti.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form