Foto recepte: ātrie ābolu pīrādziņi no kraukšķīgas filo mīklas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa vai sviests formiņu ieziešanai
eļļa vai sviests formiņu ieziešanai
550 ml
550 ml ābolu biezenis
ābolu biezenis
50 g
50 g rieksti
rieksti
50 g
50 g rozīnes
rozīnes
270 g
270 g filo mīkla (6 loksnes)
filo mīkla (6 loksnes)
pēc garšas
pēc garšas brūnais cukurs
brūnais cukurs
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
 
saldējums pasniegšanai
saldējums pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Ātro našķu gatavošanai parasti tiek izmantota saldēta kārtainā mīkla, bet ir laiks apgūt jaunas prasmes, liekot lietā kraukšķīgo filo mīklu! Recepti, kas aizgūta no britu pavāres Nadjas Huseinas, iesaka mūsu lasītāja Dace Gedesa.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms gatavošanas sarūpē pārtikas šķēres, kēksu veidni ar 12 padziļinājumiem un pārtikas otu vai izsmidzināmo eļļu.

    Foto recepte: ātrie ābolu pīrādziņi no kraukšķīgas filo mīklas
    Foto: Privātais arhīvs

    Bļodā liek ābolu biezeni (var izmantot arī ābolu ievārījumu), pievieno rozīnes, sasmalcinātus riekstus, kanēli un samaisa.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ieziež kēksu veidnes padziļinājumus ar eļļu vai sviestu.

    Izklāj filo mīklas loksnes uz darba virsmas un, izmantojot virtuves šķēres, sagriež 48 vienāda lieluma kvadrātos. Lai mīkla neapkalstu, pārklāj kvadrātus ar dvieli.

    Paņem vienu mīklas kvadrātu, ar otiņu pārziež ar eļļu (eļļas vietā var izmantot kausētu sviestu vai, ērtības labad, izmantot izsmidzināmo eļļu), liek virsū nākamo kvadrātu, pārziež ar eļļu, tad liek virsū pēdējo mīklas kvadrātu.

    Foto recepte: ātrie ābolu pīrādziņi no kraukšķīgas filo mīklas
    Foto: Privātais arhīvs

    Izveidoto sagatavi liek vienā kēksu veidnes padziļinājumā un ar pirkstiem iekārto, lai vidū izveidojas padziļinājums.

    Pēc tāda paša principa veido pārējās sagataves, līdz visi 12 kēksu veidnes padziļinājumi ir piepildīti. Katrā mīklas padziļinājuma viducī liek ēdamakroti sagatavotā pildījuma.

    Pāri pildījumam pa kārtai uz iekšu aizloka visu mīklas kvadrātu stūrus.

    Foto recepte: ātrie ābolu pīrādziņi no kraukšķīgas filo mīklas
    Foto: Privātais arhīvs

    Pārber ar cukuru, liek krāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz mīkla ir zeltaina.

    Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē veidnē, tad izņem un ēd tāpat vai pasniedz ar saldējuma bumbu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form