
Edgara Turķa karbonādes franču gaumē top ātri, vienkārši un patiešām franciskā vieglumā. Un kurš gan labāk par latviešu pavāru spētu tās pagatavot? Vēl jo vairāk tāpēc, ka francūži par karbonādēm franču gaumē pirmo reizi uzzina tikai tad, kad atbrauc uz Latviju. Ja gadās kāds franču viesis, ko pārsteigt un gardi pabarot, tad Edgara recepte būs īstā!
Viss, kas vajadzīgs!

Apsālu, pipari, lieku uz pannas cepties apmēram 40 sekundes no katras puses un viss, jo viss vēl ies cepeškrāsnī. Ja gadītos resnāki gabali, aptītu ar pārtikas plēvi un izdauzītu, lai plānākas šķēles, jo steikus mums nevajag.

Pēc tam ar salvetēm izslauku pannu un uzmetu kartupeļus cepties, tikmēr var sagriezt/sarīvēt visu pārējo.

Sarīvēts siers un majonēze ir tas, ko vajag, burkāns nav obligāts – tā teikt, negribi, nu neliec, tikai nemet man ar bageti.

Kartupeļi apcepti, bet arī ne pilnīgi gatavi, viss uz cepampannas, kartupeļiem vēl pārkaisām pāri saldo papriku.

Cepeškrāsnī 220 C uz 17 minūtēm.

Uzbrieda ne pa jokam, kā franču vardes vīnu sadzērušās. Tagad vien tik zaļumus un kādu mazo tomatonu klāt.

Ça a l'air dèlicieux, bon appetit!