Eklēru recepte
Foto: Privātais arhīvs
4.2000 10
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
4
4 olas
olas
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Krēmam:
200 g
200 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
200 g
200 g Mascarpone
Mascarpone
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2-3 ĒK
2-3 ĒK iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
 
rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
Glazūrai:
150 g
150 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
50 g
50 g sviests
sviests
  • Dažādas mīklas
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Vienurīt pamodos ar skaidru domu - gribu eklērus. Pašceptus. Taču te bija viena neliela problēma. Man mājās nebija konditorejas šprice, jo iepriekšējā reizē es sabeidzu šprici un arī pašus eklērus. Iedvesmojoši vai ne? Bet nolēmu noriskēt. Uz akciju nopirku vienreizlietojamās konditorejas tūtas. Tā teikt - kas būs, būs. Un kā testētājus, pieaicināju draugu ģimeni. Galarezultāts pazuda nepilnās piecās minūtēs... laikam bija garšīgi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavošana ļoti viegla, tikai jāiepraktizējas ar krēma pildīšanu.

    Sākumā gatavo mīklu. Lej katliņā glāzi ūdens un pievieno sāli un cukuru. Liek vārīties. Tiklīdz ūdens uzvārījies, pievieno sviestu un maisot vēlreiz uzvāra.

    Pēc tam vārošajā sviesta ūdenī pievieno glāzi miltu un nepārtraukti maisa, līdz mīkla atlec no katla malām. Ņem nost no uguns un atdzesē septiņas minūtes.

    Kad pagājušas šīs septiņas minūtes, nepārtraukti maisot, pa vienai pievieno olas. Maisa, līdz masa kļuvusi gluda un spīdīga.

    Liekam mīklu konditorejas špricē vai tūtā un veido iegarenus eklērus. Liek cepties 200 grādos minūtes 25-30. Cep, līdz eklēri ir gaiši brūni un uzpūtušies. Galvenais, sākumā krāsns durtiņas nevirināt. Ja izceptie eklēri noplok, tas nozīmē, ka viducis vēl nav kārtīgi izcepies. Tad jāieliek vēl krāsnī uz pāris minūtēm.

    Kamēr cepas eklēri, gatavo krēmu. Biezpienu ar 1 ēdamkaroti cukura sablendē viendabīgā masā, tad pievieno maskarpones sieru. Ar mikseri kuļot, pievieno 100 ml saldā krējuma. Un beigās pierīvē citrona miziņu un pievieno 3-4 ēdamkarotes iebiezinātā piena ar cukuru. Visu samaisa viendabīgā masā. Krēmam nav jābūt šķidram, gluži pretēji - pabiezam, bet gaisīgam. Ja krēms ir sanācis par šķidru, situāciju glābs vai nu želatīns vai 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja. Gatavo krēmu liek ledusskapī dzesēties.

    Kad eklēri gatavi, tos atdzesē un ķeras pie pildīšanas. Nu, lūk, ar šo var būt nelielas problēmas. Lai aiztaupītu sev liekas stresa minūtes un pārdzīvojumus, es eklērus vienā sānu malā pārgiezu. Tad ar konditorejas tūtu sapildīju. Pildītos eklērus liek ledusskapī. Tiesa, pildīt var arī, izveidojot caurumu - vai nu apakšā vai vienā no eklēra galiem, un tad sapildīt. Kad cepu iepriekšējo reizi, es tā darīju un viss aizgāja pa pieskari. Tādēļ pieturos pie šāda principa, ja tas ir paredzēts savējiem. Viesiem jau gādātu, lai būtu estētiskāk.

    Pats pēdējais etaps pirms ēšanas ir glazūras gatavošana. Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. Ļauj nedaudz padzist un pārlej pāri eklēriem. Ļauj šokolādes glazūrai sacietēt. Tas arī viss. Gatavs lietošanai.

    Kā teica draudzene, divas stundas cepu, lai 5 minūtēs noēstu. Tomēr 2 stundas ir gana bargi teikts, vienkārši es paralēli vārīju zupu un vēl situ klaču ar draugiem. Tad tas process ievelkas nedaudz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form