Pilngraudu tortiljas, svaigi dārzeņu salāti bez taukvielām, liesa jogurta mērce un pannā bez eļļas cepta, sulīga vista fileja - ēst garšīgi ir iespējams arī bez kaitējuma figūrai, apvienojot visas augšminētās sastāvdaļas gardum gardā kebabā.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 vistas filejas1 TK"Anatols" garšviela kebabam6 pilngraudu tortiljas MĒRCEI:250 gbezpiedevu jogurts3 ķiploka daiviņas SALĀTIEM: trešdaļa Ķīnas kāposta1 pētersīļu buntīte0.5 paprika1 tomāts1 ĒKcitronu sula SĪPOLIEM:1 sīpols4.5 ĒKetiķis1 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Gatavo mērci. Bezpiedevu jogurtu liek bļodiņā, uz smalkās rīves pierīvē nomizotus ķiplokus un samaisa.

2

Gatavo salātus. Ar asu nazi sasmalcina Ķīnas kāpostu. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku plānās strēmelītēs. Tomātus pārgriež uz pusēm un sagriež plānās plāksnītēs. Pētersīļus sasmalcina. Visu liek bļodā, pievieno šķipsnu sāls, pārslaka ar citronu sulu, apmaisa.

3

Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos, liek aizvākojamā traukā, pievieno cukuru, etiķi un sakrata.

4

Gatavo gaļu. Filejas liek polietilēna maisiņā un ar gaļas āmuriņa plakano pusi izdauza plakanas, lai tās ātrāk izceptos. Gaļu liek bļodā, pārkaisa ar kebaba garšvielu maisījumu, citronu sulu un apmaisa, lai marināde iesūcas gaļā. Pannā ar pretpiedeguma pārklājumu liek cepties gaļu. Apcep filejas zeltainas no abām pusēm pāris minūtes, tad samazina liesmu līdz minimumam, pannai uzliek vāku un zem vāka izkarsē gaļu vēl 10 minūtes. Gaļu liek uz dēlīša, sagriež plānās plāksnītēs un pārkaisa ar kebaba garšvielu.

5

Gatavo kebabus. Uz tortiljas plāksnes uzziež jogurta un ķiploku mērci.

6

Liek virsū salātus un gaļu, tad marinētus sīpolus.

7

Kebabu sarullē, ieliecot sānu malas uz iekšu.

8

Liek kebabus uz iepriekš sakarsētas grilpannas.

9

Noslogo rullīšus, piespiežot tos pie pannas ar šķīvi.

10

Apcep aptuveni 30 sekundes no katras puses.

11

Liek uz šķīvjiem un izbauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!