Foto: Shutterstock
Siļķe, skābs ābols, cieti vārīta ola, sīpols un saulespuķu eļļa - atliek vien savienot šos produktus, lai pagatavotu izcilu uzkodu apetītes veicināšanai pirms pusdienām!
140Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 siļķes filejas1 skābs ābols1 sīpols1 ola50 mlsaulespuķu eļļa300 mlpiens

Sagatavošana

1

Divām siļķes filejām noņem ādu un liek bļodiņā ar aukstu pienu - ļauj pāris stundas mērcēties.

2

Visas foršmaka sastāvdaļas ar asu nazi smalki sakapā. Šim nolūkam var izmantot arī gaļas maļamo mašīnu, bet blenderi gan labāk nedarbināt - tas visu sakapās pārāk maigā putriņā, padarot ēdienu nebaudāmu.

3

Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa, pievieno nedaudz saulespuķu eļļas (var izmantot arī olīveļļu). Ja vēlas nedaudz skābenāku garšu, pievieno nedaudz citrona sulu.

4

Pasniedz kā uzkodu - arī pie stiprāka graķīša!

Foršmaks labi garšos arī ar vārītiem kartupeļiem. Un biezpienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!