Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Zupai
884 g
884 g Ķirbis
Ķirbis
2 gab.
2 gab. Paprika
Paprika
2 gab.
2 gab. Kartupeļi (lieli)
Kartupeļi (lieli)
2 gab.
2 gab. Buljona kubiņi
Buljona kubiņi
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
200 g
200 g Kausētais siers
Kausētais siers
 
Ūdens
Ūdens
Dekorēšanai
4 šķēles
4 šķēles Baltmaize
Baltmaize
pēc garšas
pēc garšas Dilles
Dilles
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ražas laiks ir perfekts, lai no dažādiem dārzeņiem pagatavotu gardu biezzupu, kas acumirklī piepildīs punčus. Ja vēl tai tiks pievienoti kraukšķīgi grauzdiņi – mēli varēs norīt!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus un ķirbi nomizo, sagriež kubiciņos. Tāpat kubiciņos sagriež arī papriku. Jo mazākos gabaliņos griezīsi ķirbi un dārzeņus, jo ātrāk tie izvārīsies.

    Sagrieztos dārzeņus un ķirbi liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tas "apņem" dārzeņus. Svarīgi – ūdens nevar būt par daudz.

    Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru
    Foto: Privātais arhīvs

    Pa to laiku kubiciņos sagriež baltmaizi, liek karsēties pannu uz plīts, pievieno eļļu un uzber grauzdiņus. Pārber virsū sāli vai kādas citas iemīļotas garšvielas. Grauzdiņus cep tik ilgi, līdz tie ir zeltaini brūni. Ja nav vēlmes cept pannā, grauzdiņus var izcept arī cepeškrāsnī.

    Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad ūdens katlā vārās, pievieno buljona kubiciņus un sāli pēc garšas. Turpina vārīt tik ilgi, līdz dārzeņi ir mīksti un sāk šķīst ārā.

    Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru
    Foto: Privātais arhīvs

    Katliņu noceļ no plīts, dārzeņus ar blendera palīdzību sablendē, pievieno kausēto sieru un liek atpakaļ katliņu uz plīts. Ja nepieciešams, tad pievieno vēl garšvielas pēc garšas.

    Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru
    Foto: Privātais arhīvs

    Zupu lej bļodiņās, pasniedz ar grauzdiņiem un dillēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form