Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Kalorijas šoreiz nerēķinu, bet rezultāts noteikti nav graujošs, jo sastāvdaļās nav ne majonēzes, ne miltu, ne sviesta vai eļļas. Smērējamai siera masai iesaku izvēlēties liesāku kausēto sieru, un arī rīvēto sieru labāk izvēlēties 10%, nevis trekno Krievijas vai Holandes," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gprosa4 olas pēc garšasgaršvielas150 gauksti kūpināts lasis, sasmalcināts1 sīpols, sasmalcināts150 gsiers, sarīvēts3 marinēti gurķi, sarīvēti un sula nolieta400 gbezpiedevu jogurts1 paciņa kausētā siera pēc garšasķiploki pēc garšaszaļumi200 gvājpiena biezpiens1 paciņa kausētā siera Ķirštomāti olīvas zaļumi gurķi siers grauzdēti zemesrieksti, sasmalcināti

Sagatavošana

1

Izvāra prosu, atdzesē. Pievieno olas un kārtīgi sajauc. Sadala masu trīs daļās un izcep trīs biskvīta ripas iepriekš līdz 160 grādu temperatūrai sakarsētā krāsnī.

2

Jogurtu sajauc ar kausēto sieru, pievieno garšvielas, nedaudz sāli, ķiplokus.

3

Uz pirmās ripas uzsmērē krēma masu un liek pabiezā kārtā lasi un smalki sagrieztu sīpolu, uzsmērē atkal krēma masu.

4

Liek otru ripu, uz kuras uzsmērē masu un liek sarīvētu sieru un sarīvētus marinētos gurķus. Pa virsu atkal smērē masu, kurai liek virsū trešo ripu.

5

Tortes malas un virsu pārziež ar sablendētu biezpiena-kausētā siera masu. Torti dekorē pēc patikas un liek ledusskapī, lai savelkas garšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!