Foto recepte: Laša sāļā torte bez miltiem, sviesta un olām
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
1.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
500 g
500 g prosa
prosa
4
4 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas garšvielas
garšvielas
PILDĪJUMAM
150 g
150 g auksti kūpināts lasis, sasmalcināts
auksti kūpināts lasis, sasmalcināts
1
1 sīpols, sasmalcināts
sīpols, sasmalcināts
150 g
150 g siers, sarīvēts
siers, sarīvēts
3
3 marinēti gurķi, sarīvēti un sula nolieta
marinēti gurķi, sarīvēti un sula nolieta
KRĒMAM
400 g
400 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
1
1 paciņa kausētā siera
paciņa kausētā siera
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
KRĒMAM TORTES PĀRZIEŠANAI
200 g
200 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
1
1 paciņa kausētā siera
paciņa kausētā siera
DEKORAM
 
Ķirštomāti
Ķirštomāti
 
olīvas
olīvas
 
zaļumi
zaļumi
 
gurķi
gurķi
 
siers
siers
 
grauzdēti zemesrieksti, sasmalcināti
grauzdēti zemesrieksti, sasmalcināti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kalorijas šoreiz nerēķinu, bet rezultāts noteikti nav graujošs, jo sastāvdaļās nav ne majonēzes, ne miltu, ne sviesta vai eļļas. Smērējamai siera masai iesaku izvēlēties liesāku kausēto sieru, un arī rīvēto sieru labāk izvēlēties 10%, nevis trekno Krievijas vai Holandes," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvāra prosu, atdzesē. Pievieno olas un kārtīgi sajauc. Sadala masu trīs daļās un izcep trīs biskvīta ripas iepriekš līdz 160 grādu temperatūrai sakarsētā krāsnī.

    Jogurtu sajauc ar kausēto sieru, pievieno garšvielas, nedaudz sāli, ķiplokus.

    Uz pirmās ripas uzsmērē krēma masu un liek pabiezā kārtā lasi un smalki sagrieztu sīpolu, uzsmērē atkal krēma masu.

    Liek otru ripu, uz kuras uzsmērē masu un liek sarīvētu sieru un sarīvētus marinētos gurķus. Pa virsu atkal smērē masu, kurai liek virsū trešo ripu.

    Tortes malas un virsu pārziež ar sablendētu biezpiena-kausētā siera masu. Torti dekorē pēc patikas un liek ledusskapī, lai savelkas garšas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form