"Šis XXL izmēra "cepumiņš" būs lielisks našķis, ar ko pārsteigt "Oreo" cepumu cienītājus," teic garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gkviešu milti1 ola100 gnesaldināts kakao250 gmīksts sviests1 TKcepamais pulveris150 gpūdercukurs200 gmīksts sviests100 gpūdercukurs100 gbaltā šokolāde, izkausēta

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgu mīklu.

2

Mīkla ir gatava, kad tā ir viendabīga un nelīp pie rokām. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Izņem mīklu no ledusskapja un sadala divās vienādās daļās.

4

Izrullē mīklu un izspiež no tās divus 22 cm diametra apļus, izmantojot piemērota lieluma bļodu, apaļās kūkas veidnes noņemamo malu vai papīra trafaretu.

5

Abu mīklas apļu maliņas iegriež ar asu nazi, veidojot "Oreo" cepumiem raksturīgo rieviņu rakstu.

6

No atlikušās mīklas ar asu nazi izgriež burtus, dekorus un maza izmēra apaļus cepumiņus.

7

Visu izkārto uz plāts un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 18-20 minūtēm, tad izņem un atdzesē.

8

Pa to laiku gatavo pildījumu. Sviestu ar pūdercukuru puto, līdz masa ir gaisīga un gaiša. Pievieno kausētu šokolādi un puto vēl aptuveni divas minūtes.

9

Ziež krēmu uz gludās pamatnes.

10

Liek virsū ar burtiem dekorēto kūkas augšpusi.

11

Liek ledusskapī uz vienu stundu savilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!