Foto recepte: Lielā 'Oreo' cepuma kūka
Foto: Veronika Ļevša
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Šis XXL izmēra "cepumiņš" būs lielisks našķis, ar ko pārsteigt "Oreo" cepumu cienītājus," teic garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgu mīklu.

Foto recepte: Lielā 'Oreo' cepuma kūka
Foto: Veronika Ļevša

Mīkla ir gatava, kad tā ir viendabīga un nelīp pie rokām. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Izņem mīklu no ledusskapja un sadala divās vienādās daļās.

Izrullē mīklu un izspiež no tās divus 22 cm diametra apļus, izmantojot piemērota lieluma bļodu, apaļās kūkas veidnes noņemamo malu vai papīra trafaretu.

Abu mīklas apļu maliņas iegriež ar asu nazi, veidojot "Oreo" cepumiem raksturīgo rieviņu rakstu.

No atlikušās mīklas ar asu nazi izgriež burtus, dekorus un maza izmēra apaļus cepumiņus.

Visu izkārto uz plāts un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 18-20 minūtēm, tad izņem un atdzesē.

Foto recepte: Lielā 'Oreo' cepuma kūka
Foto: Veronika Ļevša

Pa to laiku gatavo pildījumu. Sviestu ar pūdercukuru puto, līdz masa ir gaisīga un gaiša. Pievieno kausētu šokolādi un puto vēl aptuveni divas minūtes.

Foto recepte: Lielā 'Oreo' cepuma kūka
Foto: Veronika Ļevša

Ziež krēmu uz gludās pamatnes.

Foto recepte: Lielā 'Oreo' cepuma kūka
Foto: Veronika Ļevša

Liek virsū ar burtiem dekorēto kūkas augšpusi.

Foto recepte: Lielā 'Oreo' cepuma kūka
Foto: Veronika Ļevša

Liek ledusskapī uz vienu stundu savilkties.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form