Foto: "Ēd un sporto"

"Vai esi kādreiz ēdis veselīgu un figūrai draudzīgu medus kūciņu? Šī ir tieši tāda, turklāt fantastiski garšīga," apgalvo veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Sastāvdaļas paredzētas 15 cm diametra kūkai. Kūkas svars – 1470 g.

12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

140 gmedus40 gsviests2 olas1 TKsoda200 grīsu milti100 gkukurūzas milti pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs ananasu vai cita salda sula mīklas ripu pārslacīšanai360 gvājpiena biezpiens500 grikota20 gmedus pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs

Sagatavošana

1

Gatavo mīklas ripas. Liek katliņā medu ar sviestu un karsē, līdz sviests izkūst.

2

Pievieno saldinātāju, sodu un maisa – masa sāks putot. Nepārstāj maisīt, līdz masa ieguvusi zeltainu karameļu nokrāsu.

3

Katliņu noņem no uguns, pievieno olas un turpina ātri (lai olas nesaiet pārslās) kult ar slotiņu.

4

Pievieno daļu izsijāto miltu un samaisa. Pievieno atlikušos miltus un ar rokām samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un noliek malā, lai nedaudz atdziest.

5

Mīklu sadala septiņās vienādās daļās – pa 80 gramiem.

6

Uz silikona paklājiņa vai cepamā papīra uzkaisa miltus, ņem vienu mīklas piciņu, izrullē plānā kārtā un sadursta ar dakšu. Uzliek uz izrullētās mīklas 15 cm diametra šķīvi, kas kalpo kā trafarets, un apgriež mīklas maliņas.

7

Liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī uz ~3-4 minūtēm. Izņem izcepto mīklas ripu no krāsns un atdzesē.

8

Pēc tāda paša principa sagatavo un izcep pārējās sešas mīklas ripas. Izcep arī mīklas atgriezumus.

9

Vienu izcepto ripu un mīklas atgriezumus no pārējām ripām sablendē, iegūstot drupačas kūkas pārkaisīšanai.

10

Gatavo krēmu. Sablendē visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

11

Veido torti. Katru ripu viegli pārslaka ar saldu sulu pēc izvēles, pārziež ar krēmu un liek ripas vienu virs otras. Kūkas virspusi un sānu malas pārziež ar atlikušo krēmu.

12

Pārkaisa kūkas virspusi un sānu malas ar drupačām. Kūku uz nakti liek ledusskapī savilkties un bauda nākamajā dienā.

Lai labi garšo!

Ēdiena (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 8,4 g
Ogļhidrāti – 28,8 g
Tauki – 7 g
Kilokalorijas – 212

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!