Foto recepte: mīksto piparkūku mīkla soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs
3.7955 44
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cukurs
cukurs
200 ml
200 ml verdošs ūdens
verdošs ūdens
200 g
200 g sviests
sviests
1
1 ola
ola
800-900 g
800-900 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK ingvers
ingvers
1 TK
1 TK smalki sarīvēta citrona miziņa
smalki sarīvēta citrona miziņa
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1/4 TK
1/4 TK malts kardamons
malts kardamons
1/4 TK
1/4 TK maltas krustnagliņas
maltas krustnagliņas
1/4 TK
1/4 TK mlati smaržīgie pipari
mlati smaržīgie pipari
1/4 TK
1/4 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojamas mīksto piparkūku mīklas recepti iesaka Vineta Vīksna.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cukuru katliņā izkausē, lai nav cukura gabaliņu. Ļoti svarīgi cukuru karamelizējot nenoturēt par ilgu, nesadedzināt – būs rūgta mīkla!

    Kad karamele ir vēlamajā brūnumā, ļoti uzmanīgi pa daļām lej klāt verdošu ūdeni. Karamele sāks stipri burbuļot.

    Pieliek gabalos sagrieztu sviestu, garšvielas un iemaisa. Kas vēlas, šajā brīdī var likt klāt arī sodu, tad masa sāks šūmēties un parādīsies daudz putu. Es sodu jaucu kopā ar pāris karotēm miltu un tikai tad jaucu mīklā.

    Kad karstā masa ir mazliet padzisusi, liek klāt ⅓ daļu miltu, rūpīgi izmaisa.

    Iemaisa 1 iepriekš sakultu olu. Svarīgi, lai mīkla nav par karstu un, lai ola neizvārās. Masa kļūs spīdīga.

    Ber klāt pārējos miltus pa daļām un rūpīgi iemaisa.

    Kad mīkla kļūst bieza, to turpina mīcīt ar rokām uz miltiem pārkaisītas darba virsmas, pa daļām pievienojot atlikušos miltus.

    Mīkla gatava! Mazliet vēl silta un pamīksta.

    Sadala to uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un ļauj atdzist un nobriest. Pirms cepšanas, ja nepieciešams, var vēl samīcīt ar miltiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form