Foto: Privātais arhīvs
Plānās pankūkas ar sulīgu maltas aļņa gaļas un vārītu olu pildījumu ir tik gardas, ka tās var ēst gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās. Recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas mlūdens500 gmilti šķipsnasāls eļļa cepšanai500 gaļņa gaļa, vārīta un samalta5 vārītas olas diļļu buntīte pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Viegli sakuļ olas ar sāli, pielej 200 – 300 g ūdens, samaisa, ieber visus miltus, izmaisa, lai nav kunkuļu un ir viendabīga, bieza mīkla.

2

Tad papildina ar ūdeni tik daudz, lai mīkla būtu līstoša un plānā kārtā klātos uz karstas pannas.

3

Pankūkas cep tikai no vienas puses, pannu ieziežot ar speķa gabalu, vai arī uzlejot 1 tējkaroti eļļas pirms katras pankūkas.

4

Gatavo pildijumu. Buljonā vārītu aļņa gaļu samaļ, sagriež olas, sagriež dilles, pievieno sāli, piparus un visu samaisa.

5

Uz pankūkas apceptās puses liek pildījumu un ietin.

6

Gatavas pankūku sagataves apcep uz pannas eļļā vai sviestā, ēd ar skābo krējumu.

Pankūku pusfabrikātus var arī saldēt un gatavot pēc nepieciešamības brokastīs, pusdienās, launagā, vai vakariņās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!